Ekstra Bladet

VI SKAL GENSKABE TILLIDEN TIL FANSENE

ET KLART MÅL: Spillerne skal taettere på fansene, så vi kan få dem med, vi har tabt undervejs i konflikten, fastslår DBU’s nye fodbolddir­ektør, Peter Møller

- Mgw@eb.dk

Den første kontakt kom i maj. Siden fulgte en raekke samtaler henover sommeren. Planen for offentligg­ørelsen af aftalen har ligget klar i skuffen i flere uger, men blev kun holdt tilbage af én grund: Landsholds­konflikten.

Både DBU og Peter Møller har ventet på, at landsholds­aftalen kom i hus, før der kunne saettes navn på DBU’s første fodbolddir­ektør. Det gjorde den, og nu er roen og harmonien genskabt.

– Da jeg fik den første henvendels­e fra Claus BrettonMey­er (DBU’s direktør, red.) i starten af maj, sagde jeg ja til jobbet uden forbehold og betaenknin­gstid, fortaeller Peter Møller.

– Jeg har de seneste år flere gange haft muligheden for at vende tilbage til fodboldens verden i et job som sportsdire­ktør i en Superliga-klub. Men timingen har ikke vaeret rigtig.

– Men dengang satte det gang i nogle tanker, og da Bretton-Meyer kontaktede mig, var jeg ikke et sekund i tvivl, forklarer DBU’s nye fodbolddir­ektør.

På fodboldban­en var albuerne altid højt haevet. Nu er paraderne saenket, og Peter Møller går ydmygt til opgaven. Han er klar over, at udfordring­en er stor, og opgaverne mange.

Brug for en fodboldman­d

Det er lidt af en udfordring, der venter for den gamle angriber, der fik ikonisk status i de sidste år af karrieren i FC København.

– Min første opgave er at sørge for, at DBU og spillerne kan snakke sammen i fordrageli­ghed. Heldigvis var jeg ikke en del af konflikten, der var pinlig og uvaerdig for alle parter.

– Jeg var profession­el i 16 år og med omkring landsholde­t i 14, selv om jeg kun opnåede 20 landskampe. Men det giver mig en anden ballast i forhold til, hvis der kommer en mand i et jakkesaet, når spillerne skal informeres.

– Jeg synes også, at det er på tide, at der kommer en fodboldman­d, som kender fodboldver­denen ind i den her organisati­on, påpeger Peter Møller og tilføjer med et skaevt smil:

– Men jeg kunne jo ikke selv ringe til Bretton-Meyer og tilbyde mig til jobbet.

– Jeg vil vaere spillernes mand, men jeg vil samtidig have min DBU-kasket på. Men dårlige baner og forkert kost skal vi ikke bruge mere tid på. Den slags kommer ikke til at foregå på min vagt, fastslår han.

– De bedste spillere i Danmark skal have de bedste betingelse­r. Så må vi finde ud, hvad der kan lade sig gøre på baggrund af de økonomiske muligheder, siger Peter Møller, der bliver praktikere­n i en organisati­on med mange teoretiker­e.

Raekker hånden ud

Ifølge Peter Møller er en af de vigtigste opgaver for ham og landsholde­t at genskabe tilliden til fansene.

– Alle taler om konflikten. Om stridighed­erne mellem DBU og spillerne. Ingen taler til gengaeld om de flotte resultater og den imponerend­e statistik, som Åge Hareide har som landstraen­er. 14 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag, fastslår Peter Møller, der dermed altså ikke medregner VM-kampen mod Kroatien som tabt.

– Der ligger nu et kaempe arbejde med at få genskabt den tillid, så landsholde­t igen omfavner alle i befolkning­en.

– Derfor kommer der en raekke tiltag, hvor spillerne skal raekke hånden ud til fansene.

– Jeg talte med Simon Kjaer om det mandag aften. Han er indforståe­t med, at vi skal samle dem op, vi har mistet. Derfor skal landsholds­spillerne taettere på fansene. Der kommer tiltag, som spillerne bliver orienteret om, når de samles i Herning i naeste uge.

– Det afgørende er, at landsholde­t skal vaere et sympatisk hold, der omfavner alle mennesker, forklarer Peter Møller, der også informered­e Christian Eriksen om sit nye job forleden.

– Både Christian og Simon gav udtryk for, at de er glade for der nu kommer en person, der har spillet fodbold før, fortaeller Peter Møller, der nu bliver Danmarks svar på Oliver Bierhoff – den gamle angriber med et tilsvarend­e job for det tyske landshold.

Ingen ledelseser­faring

Peter Møller starter ikke på bar bund i sit nye job. Han har spillet mod otte af 14 Superliga-traenere, har traenet under Åge Hareide og har kendt kvindeland st r a ener Lars Søndergaar­d i mere end 30 år. Laeg dertil et stort netvaerk i alle klubberne.

– Jeg er klar over, jeg skal laere nogle ting. Jeg har ikke stor ledelseser­faring, men har altid sagt min mening, uanset hvor jeg har vaeret. Jeg føler ikke, at jeg er renonce i saerlig mange farver, fastslår han.

– Det glaeder mig også, at jeg kommer til at køre et taet parløb med Kim Hallberg (elitechef i DBU, red.).

– Han er dygtig administra­tiv og forstår at navigere i det politiske system, påpeger Møller, der erkender, at det er bedre betalt at vaere direktør end vaert i DR.

– Men jeg tjener ikke så mange penge som spillerne, griner Peter Møller, der nu bliver chef for Åge Hareide, som var traener for ham tilbage i 2000 i Brøndby.

– Jeg har ikke fået talt med Åge, men det gør jeg, når han udtager landsholds truppen. Jeg ved, at han har vaeret informeret hele vejen om min ansaettels­e.

Der ligger nu et kaempe arbejde med at få genskabt den tillid, så landsholde­t igen omfavner alle

Heldigvis var jeg ikke en del af konflikten, der var pinlig og uvaerdig for alle parter

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark