Ekstra Bladet

JULEGAVE PÅ VEJ TIL AGF

PLANERNE TAGER FORM: David Nielsen og co. kan med stor sandsynlig­hed se frem til nyt stadion i Aarhus

- PETER BAGGE KLAUS EGELUND MADS GLENN WEHLAST pba@eb.dk; ege@eb.dk; mgw@eb.dk

Det tegner til en jul med hårde og meget store pakker under traeet i Aarhus.

Den årelange debat om et fodboldsta­dion i Smilets By står foran en kulminatio­n og konklusion.

Inden årsskiftet fremlaegge­r Aarhus Kommune den tilbundsgå­ende undersøgel­se af fremtidens stadion muligheder, som bleviv a erk sat sids teår.

– Rapporten forventes klar omkring årsskiftet, oplyser Michael Jaap, de rer presse og kommunikat­ionschef i Aarhus Kommunes kulturog borgerserv­ice.

Aftalen udløber snart

Der var bred politisk opbakning til at komme AGF’s drøm om et reelt fodboldsta­dion i møde, da debatten var på sit højeste i 2017.

Den laenge ventede undersøgel­se bliver derfor startskudd­et til noget langt mere håndgribel­igt.

Og det kan komme til at gå meget hurtigt med beslutning­erne, for tidsplanen bliver presset af de foreståend­e forhandlin­ger om driften af stadion i Aarhus.

Den laenge ventede undersøgel­se bliver derfor startskudd­et til noget langt mere håndgribel­igt

AGF’s aftale med Aarhus Kommune udløber nemlig i 2020, og det betyder, at forpagtnin­gen skal forhandles på plads i løbet af de kommende ni måneder.

Kommunen er under pres

Uvished omkring stadion og fremtidens rammer gør det i praksis umuligt for en udefrakomm­ende driftsherr­e at traede til.

Det giver AGF et vigtigt pressionsm­iddel, da kommunen risikerer selv at skulle overtage driften af stadion-området, såfremt tingene traekker ud.

I AGF er der dog stor tillid til, at politikern­eføl gertilkend­egivelsern­e fra efter 2017 og planer for et nyt stadion bliver vedtaget på baggrund af den kommende rapport.

AGF-direktør Jacob Nielsen har tidligere givet udtryk for, at han gerne så et kompakt fodboldsta­dion, der drejes 90 grader i forhold til det nuvaerende og bygges sammen med indendørsa­renaen lige ved siden af.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Godt på vejCasper Højer Nielsen, David Nielsen og de øvrige AGF’ere vil gerne have et stadion, der kan give tilskuerne en bedre og mere intim oplevelse frem for nu, hvor løbebanen skaber afstand.
FOTO: CLAUS BONNERUP Godt på vejCasper Højer Nielsen, David Nielsen og de øvrige AGF’ere vil gerne have et stadion, der kan give tilskuerne en bedre og mere intim oplevelse frem for nu, hvor løbebanen skaber afstand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark