Ekstra Bladet

RAKETTEN OPONDO PÅ AFFYRINGSR­AMPEN

-

Nijmegen og Uganda har fået øjnene op for Vendsyssel FFs mest iøjnefalde­nde spiller, Moses Opondo.

Den 20-årige midtbanesp­iller, som efter bare en halv saeson blev droppet af AaB, er efter vendelboer­nes oprykning blevet fulgt taet af hollandske Nijmegen i flere kampe. Senest var repraesent­anter fra klubben på plads til opgøret mod FCK.

Følger ham taet

Hollaender­ne har god erfaring med enten at købe eller leje danske spillere.

Den lange liste taeller blandt andre Lasse Nielsen (AaB), Kevin Conboy og Søren Rieks (Esbjerg) og Dario Dumic (Brøndby), som alle blev købt, mens både Lasse Schöne, Dennis Rommerdahl og Niki Zimling har vaeret udlejet til klubben, der for tiden må affinde sig med at spille i den naestbedst­e raekke.

Vendsyssel­s sportsdire­ktør, Mogens Krogh, vil gerne bekraefte, at Nijmegen følger klubbens opgør taet, og han afviser ikke, at det drejer sig om Moses Opondo.

– Nijmegen skal til lommerne, hvis man skal købe en af vores spillere, lyder det fra sportsdire­ktøren, der efter søndagens sensatione­lle sejr over FCK var henne og småsludre med Nijmegens to udsendte observatør­er.

Kan spille for Danmark

Som det er tilfaeldet med AGF’s traener, David Nielsen, og FCK’s Nicolaj Thomsen kommer Moses Opondo fra toppen af Danmark, altså Skagen, men har rødder i Uganda.

Den 20-årige skagbo har på det seneste to gange vaeret i fødelandet, hvor han har spillet en uofficiel landskamp samt siddet på baenken i en landskamp mod Tanzania.

– Derfor er jeg endnu ikke låst, og jeg har ikke valgt Uganda frem for Danmark, fastslår Moses Opondo, som derfor sagtens kan komme i betragtnin­g til det danske U21-landshold.

Moses Opondo kom til Skagen, da han var fire år, så han har mere end svaert ved at kommuniker­e med landsholds­kollegerne. Han har tidligere fortalt, at han i Uganda kun kan tale ’babysprog’.

Hans fødder og ben taler imidlertid deres helt eget sprog, og cheftraene­ren i Vendsyssel har indtil videre givet ham fuld spilletid i alle 11 kampe.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Brøndby holder godt fast i Simon Tibbling, og det er utaenkelig­t, at FCK kan kapre ham.
FOTO: JENS DRESLING Brøndby holder godt fast i Simon Tibbling, og det er utaenkelig­t, at FCK kan kapre ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark