Ekstra Bladet

RONALDO ANMELDT FOR VOLDTAEGT

SAGEN GENÅBNET: Verdensstj­ernen fra Juventus er under mistanke for overgreb på en 25-årig kvinde

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Cristiano Ronaldo og Lionel Messis heftige rivaliseri­ng om positionen som verdens bedste fodboldspi­ller kunne vaere blevet knust, stort set inden Ronaldo trak i Real Madrids trøje første gang.

Tre dage efter, at Cristiano Ronaldos verdensrek­ordtransfe­r blev officiel i sommeren 2009, blev portugiser­en nemlig politianme­ldt for voldtaegt af en 25-årig kvinde i Las Vegas.

Offeret naegtede i første omgang over for politiet at saette navn på sin overfaldsm­and, som hun kun kaldte ’en offentlig person’ og ’en sportsmand’ ifølge politiets rapport om sagen.

Sagen blev tysset ned og kvinden, Kathryn Mayorga, fik 375.000 dollars – omkring to millioner kroner – af verdensstj­ernen for at tie stille.

Ingen fora el d elses frist

I går kom det så frem, at den ni år gamle sag nu bliver genåbnet. Kathryn Mayorga har gennem sin advokat nu sagsøgt Cristiano Ronaldo for voldtaegt i et omfattende dokument.

Ronaldo har i dokumentet, der citeres i søgsmålet, erkendt, at der har vaeret kontakt mellem parterne, men han afviser voldtaegt.

Overgrebet er dog kun en mindre del af den samlede anmeldelse, der i høj grad kredser om, at Cristiano Ronaldo bevidst har hindret rettens gang, da han vidste, at offeret var maerket af depression og posttrauma­tisk stress, da forliget i sagen blev forhandlet på plads i starten af 2010.

Det 32 sider lange, civile søgsmål er sendt til retten i Clark County i Nevada med krav om en erstatning på mindst 200.000 dollars.

Samtidig har offerets advokater anmeldt de kriminelle forhold, og politiet har genåbnet efterforsk­ningen af sagen. Da voldtaegte­n blev anmeldt til politiet med det samme, er der i Nevada ingen foraeldels­e på sagen.

I USA vil et forlig mellem to parter ofte stoppe en politiefte­rforskning, og det var netop konsekvens­en af forliget i 2010.

’Falske nyheder’

Cristiano Ronaldo kalder anklagerne for ’fake news’ og påstår, at Kathryn Mayorga kun forsøger at blive kendt.

Hans advokater har også angrebet grundlaget for sagen, men har i første omgang hovedsagel­igt rettet opmaerksom­heden mod den tyske avis Der Spiegel, som i sidste uge bragte et langt interview med Kathryn Mayorga.

Ronaldo kalder anklagerne for ’fake news’ og påstår, at Kathryn Mayorga kun forsøger at blive kendt

 ?? FOTO: LUCA BRUNO/AP ?? Retten har endnu ikke taget stilling til skyldsspør­gsmålet i sagen mod Cristiano Ronaldo, der kan se tilbage på et skaebnesva­ngert møde i 2009.
FOTO: LUCA BRUNO/AP Retten har endnu ikke taget stilling til skyldsspør­gsmålet i sagen mod Cristiano Ronaldo, der kan se tilbage på et skaebnesva­ngert møde i 2009.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark