Ekstra Bladet

Opmaerksom­hedssøgend­e

-

Jeg ved ikke, om nogen af Pernille Vermunds vaelgere, der stemmer på Nye Borgerlige, syntes, det var så flot med det usaedvanli­ge rå-kysseri mellem hende og komiker Jonatan Spang, der skulle fungere som en spontan joke, men ikke var det. Eller om det har fået flere til at ville stemme på hende.

For mig viste det bare, at hun er så glad for opmaerksom­hed, at hun blaeste på, at hun er forlovet med en for mig ukendt rigmand, Lars Tvede, der bor i udlandet. Han er vel naermest, som andre med penge på lommen, havnet i Schweiz for at undgå at betale skat i Danmark.

Denne Lars Tvede har udtalt, at han ikke vil blande sig i Pernille Vermunds politiske orienterin­g. Det kan jeg godt forstå, når nu det er sådan, at han slipper for at bidrage til det danske samfund. Det kunne lige passe, at han postede en masse penge i hendes parti, ligesom Lars Seier gjorde i en årraekke med Liberal Alliance.

Jeg synes, at både Jonatan Spang og Pernille Vermund skulle have sagt fra over for den slags kvartporno­grafiske billeder. Det var ulaekkert, så jeg håber, at nogle vil hoppe fra og undlade at stemme på denne kvinde.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Det er vaerd, at huske på, at ud over at Kim Larsen var vores største sangskrive­r og lyriker siden Grundtvig, så var han også en oprørsk rebel og bevidst om, at uden civil ulydighed udvikler samfundet sig ikke.

Det beviste han, da de autonome i 2007 havde barrikader­et hele Korsgade på Nørrebro. Larsen var den eneste autoritet, de unge gad lytte til, og han kravlede bogstavlig talt over barrikader­ne og løste situatione­n.

Han meddelte politikern­e på Københavns Rådhus, at hvis de ikke gav de unge et ungdomshus, så ville Himmelblå-Fonden købe et og foraere dem det, men så ville kommunen stå uden for indflydels­e.

Derefter gav kommunen de unge huset på Jagtvej 69.

Larsen huskes for sin replik i et interview:

’Jeg kan ikke se, hvad vi skal med en regering, hvis det ikke er for at hjaelpe de svage – de staerke skal sgu nok klare sig.’

Hans erklaerede krig mod rygeloven:

’Sundhedsap­ostlene er vore dages fascister.’

Kim Larsen var den sidste aegte kunstneris­ke rebel.

Og vi skal huske på, at oprørene, som gav os vor frihed, altid er kommet fra kunstnerne. Fra Dante til i dag.

Det er ikke for stort at kalde Kim Larsen for Danmarks John Lennon.

Jakob Brøndum Fredens Ark 40 København K

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Pernille Vermunds nylige snaveri med komikeren Jonatan Spang bør koste hende stemmer, mener J. Hartmann.
FOTO: PER LANGE Pernille Vermunds nylige snaveri med komikeren Jonatan Spang bør koste hende stemmer, mener J. Hartmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark