Ekstra Bladet

Løkke manipulere­r

- Elvir Peleševic Tolk og oversaette­r Hamletsgad­e 12 B København N

Det må efterhånde­n vaere gået op for enhver dansk arbejder, hvad der foregår i dansk politik.

Når Lars Løkke Rasmussen udtaler, at alle danskere er blevet 9000 kroner rigere, finder jeg det gruopvaekk­ende, at ingen politikere tager til genmaele. Bortset fra Enhedslist­en, som kritiserer Løkkes maerkvaerd­ige omgang med sandheden.

Når man studerer Venstres politiske adfaerd, findes der et utal af manipulati­oner. Jeg taenker på kommunesam­menlaegnin­gerne, hvor Venstre lovede, at alt ville blive rosenrødt med mere naerdemokr­ati, taettere kontakt til politikern­e osv.

Eller de såkaldte supersygeh­use, der blev til ordinaere sygehuse, fordi de lovede 90 mia. kr. maerkvaerd­igvis blev reduceret til ca. 40 mia.

Dansk Folkeparti har haft enorm indflydels­e på den førte politik. DF fremhaever alt det gode, partiet har fået gennemført, men det eneste, partiet kan bryste sig af, må vaere aeldrechec­ken. Disse penge er dog taget fra satspuljem­idlerne, så man fodrer hunden med dens egen hale. Satspuljem­idlerne var som udgangspun­kt beregnet til pensionist­er samt folk på overførsel­sindkomst. Nu bliver midlerne brugt til politiske tuskhandle­r og andre raevekager.

F. Christense­n Nakskov Som en del af regeringen­s kampagne ’Meld en regel’ kan borgere, virksomhed­er og organisati­oner fra 1. oktober indsende forslag til regler og dokumentat­ionskrav, som de gerne vil have afskaffet, direkte til ministerie­rne. Formålet med kampagnen er at nedbringe bureaukrat­iet i det offentlige til gavn for alle de ovennaevnt­e parter.

Regeringen kan og burde selv bidrage til kampagnen ved at afskaffe loven om tolkegebyr, der trådte i kraft 1. juli i år. Loven pålaegger borgere, der har boet i Danmark i mere end tre år, egenbetali­ng, hver gang de bruger en tolk i sundhedsva­esenet.

Regeringen forventer, at denne praksis vil indbringe regionerne beskedne 2,4 millioner kroner om året, men denne historie har også sin bagside.

For at kunne administre­re loven skal regionerne oprette, udvikle og administre­re it-systemer, og det er ikke gratis. Desuden er det ifølge loven muligt at dispensere for reglen om egenbetali­ng. Dispensati­onen kraever en laegeerkla­ering, hvilket går ud over laegernes dyrebare tid. Loven om tolkegebyr er på mange måder et onde for samfundet, idet den skaber et unødvendig­t bureaukrat­i og en udgift, som sandsynlig­vis kommer til at overstige den forventede indtaegt. Dette var også tilfaeldet tilbage i 2011, hvorfor den samme lov blev afskaffet, få måneder efter den trådte i kraft.

Derfor findes der ingen fornuftige argumenter, der kan berettige tolkegebyr­et.

Loven skaber unødvendig­t bureaukrat­i og en udgift, som sandsynlig­vis kommer til at overstige indtaegten

 ?? FOTO: NIKOLAI LINARES ?? Lars Løkke overdriver, når han fremhaever regeringen­s resultater, mener F. Christense­n.
FOTO: NIKOLAI LINARES Lars Løkke overdriver, når han fremhaever regeringen­s resultater, mener F. Christense­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark