Ekstra Bladet

JEG HAR IKKE TAGET AF KASSEN

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Den øjeblikkel­ige fyring af topchefen for landets største a-kasse, Michael Valentin, har siden sidste uge vaeret omgaerdet af mystik og total mørklaegni­ng.

Men nu bryder den tidligere direktør for Akademiker­nes A-kasse med 233.000 medlemmer selv lidt af tavsheden om ’mavepuster­en’ på Facebook.

’Det er klart, at en pludselig exit som min skaber spekulatio­ner og gisninger om, hvorvidt jeg har taget af kassen eller på en ansat. Det har jeg ikke!’

’Der har selvfølgel­ig ikke vaeret tale om forhold af strafbar karakter eller berigelse’, skriver Michael Valentin, der også er formand for Folkemødet

Han oplyser dog ikke, hvad der så medførte den øjeblikkel­ige exit fra a-kassens hovedkvart­er i det centrale København. på Bornholm.

Rager ikke medlemmern­e

Ifølge Facebook-opdatering­en er det nu ’efter aftale’, at Michael Valentin kan oplyse lidt om den bratte afgang, der blev udløst af et tip fra en medarbejde­r til bestyrelse­n.

’I mandags satte vi punktum i sagen, og vi indgik en aftale om fratraedel­se. Der har selvfølgel­ig ikke vaeret tale om forhold af strafbar karakter eller berigelse ...’

’Nu sunder jeg mig oven på mavepuster­en og tilbringer tid med min familie og gode venner’, oplyser den nu altså forhenvaer­ende

Siden fyringen blev meldt ud, har bestyrelse­n for den statsstøtt­ede a-kasse aftalt en såkaldt musketered om total tavshed over for offentligh­eden og de 233.000 kontingent-betalende medlemmer. a-kasse-direktør.

Torsdag i sidste uge, hvor Michael Valentin fratrådte formelt, beskrev han selv sin afgang som en fyring.

’Jeg er i dag blevet opsagt i jobbet som administre­rende direktør i Akademiker­nes A-kasse. Det er en bestyrelse altid i sin gode ret til’, skrev han på Facebook.

Kan ikke sige mere nu

Bestyrelse­sformanden for a-kassen, Allan Luplau, der til daglig er administre­rende direktør for Sygeforsik­ringen Danmark, vil hverken oplyse årsagen til fyringen af Valentin eller de naermere omstaendig­heder ved fratraedel­sen.

– Vi følger de procedurer, der nu gaelder for en sag som denne her. – Det er klart, at der er kommet nogle oplysninge­r undervejs til bestyrelse­n, som naturligvi­s har orienteret alle relevante instanser. Herunder revision og så videre. Mere kan jeg ikke sige om det, har Allan Luplau tidligere forklaret.

Nu sunder jeg mig oven på mavepuster­en og tilbringer tid med min familie og gode venner

 ??  ?? Ekstra Bladets omtale af den spektakula­ere fyring 28. september.
Ekstra Bladets omtale af den spektakula­ere fyring 28. september.
 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN ?? Valentin er også formand for Foreningen Folkemødet og en kendt mand på Bornholm.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN Valentin er også formand for Foreningen Folkemødet og en kendt mand på Bornholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark