Ekstra Bladet

Eurovision­ekspert fyret

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

I årevis har Ole Tøpholm ikke bare leveret nyheder til danskerne. Ved siden af jobbet som vaert på Radioavise­n har han også vaeret fast kommentato­r under Eurovision.

Men han gik ikke fri, da der onsdag morgen blev fyret i alt 205 medarbejde­re på DR.

Det skriver den 41-årige Tøpholm på Facebook.

’(...) som følge af den store spareplan på 20 procent mister jeg mit dejlige job som vaert på Radioavise­n i DR Byen i København. Det er jeg virkelig ked af, og det gør faktisk ondt at føle sig kasseret.’ vaert på det danske Melodi Grand Prix, har fået en fyreseddel efter 19 år i DR.

’En rigtig dårlig dag på kontoret er slut!’ skriver han på sin Instagram-profil.

’Jeg aner ikke hvad fremtiden vil bringe, men jeg er sikker på at det nok skal gå alt sammen og glaeder mig til nye udfordring­er’, tilføjer han.

382 faerre stillinger

Radiovaert­en var ikke ene om at få en trist besked i går. I alt fik 205 DR-medarbejde­re at vide, at DR har i sinde at afskedige dem. Det oplyser tv-stationen i en pressemedd­elelse.

Forinden havde 64 medarbejde­re indgået aftale om frivillige fratraedel­ser.

De sidste 87 stillinger er fundet gennem blandt andet omplacerin­ger og nedlaeggel­ser af vakante eller tidsbegrae­nsede stillinger.

Hertil kommer, at 26 chefstilli­nger er nedlagt.

Dermed har DR alt i alt nedlagt 382 stillinger som led i fyringsrun­den, der kommer i forlaengel­se af, at det fra politisk hold er blevet besluttet, at tilskuddet til DR skal beskaeres med 20 procent frem mod 2023.

Dermed har DR alt i alt nedlagt 382 stillinger som led i fyringsrun­den

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ?? ’Det er jeg virkelig ked af, og det gør faktisk ondt at føle sig kasseret’, fortaeller Ole Tøpholm.
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ’Det er jeg virkelig ked af, og det gør faktisk ondt at føle sig kasseret’, fortaeller Ole Tøpholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark