Ekstra Bladet

Dommer afviste navneforbu­d

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Offentligh­edens interesse i svindel-sagen til 111 millioner kr. i Socialstyr­elsen er vigtigere end hensynet til den 64-årige efterlyste afdelingsl­eder Anna Britta Troelsgård Nielsen.

Det afgjorde dommer Jens Stausbøll i går i Københavns Byret, hvor han afviste at beskytte Britta Nielsen med et navneforbu­d.

Forsvarer Nima Nabipour mente, at det ville vaere dybt kraenkende for hans klient og hendes familie, hvis hendes navn blev offentligg­jort. Også selv om pressen i forvejen fyldigt har beskrevet sagen efter børne- og socialmini­ster Mai Mercados pressemøde i tirsdags.

– Det er ikke for sent at nedlaegge navneforbu­d, sagde advokaten.

Kaeret til landsrette­n

Men dommer Jens Stausbøll var ikke i tvivl om, at sagens grovhed og samfundsma­essige betydning sammen med den 64-åriges betroede stilling i Socialstyr­elsen vejede tungere end hensynet til hende. Nima Nabipour kaerede kendelsen til Østre Landsret.

I tirsdags holdt Københavns Byret et retsmøde for såkaldt ’dobbelt-lukkede døre’, hvor sigtelsen mod Britta Nielsen blev udbygget af hensyn til den internatio­nale arrestordr­e. Der blev ikke nedlagt navneforbu­d under retsmødet, og derfor sendte Nima Nabipour en anmodning til Københavns Byret om navneforbu­d.

Herefter indkaldte retten forsvarer, anklager og pressens repraesent­anter til et retsmøde i retslokale 16. Her protestere­de fire medier mod et navneforbu­d, fordi det ville vanskeligg­øre fortsat omtale af den opsigtvaek­kende svindel-sag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark