Ekstra Bladet

Sagen kan vokse sig større

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN kbl@eb.dk

Sagen om den sigtede Britta Nielsen og de forsvundne 111 millioner kan vokse sig endnu større.

Det viser fortrolige dokumenter fra Socialmini­steriet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

De mange millioner er forsvundet mellem 2002 og 2018 fra ministerie­ts tilskudsad­ministrati­on til landets mest udsatte, oplyste ministerie­t tirsdag.

Men den 64-årige kvinde har vaeret ansat siden 1977, og derfor går ministerie­t nu endnu laengere tilbage i udbetaling­erne for at undersøge, om der har fundet fusk sted.

Ikke overrasket

’(...) hvordan kontrolsys­temerne over en lang årraekke har kunnet svigte, herunder opgøre det samlede økonomiske omfang af underslaeb­et (også perioden 1977-2002, dvs. hele den pågaeldend­e medarbejde­rs ansaettels­esperiode)’, står der i de fortrolige dokumenter.

En tidligere politiker er ikke overrasket over, at det angiveligt har kunnet lade sig gøre at få mindst 111 millioner kroner til at forsvinde. De mange millioner svarer til, at der er forsvundet knap 600.000 kroner om måneden.

Meget svaert at spore

Puljemidle­r, der ikke bliver uddelt, kan vaere svaere at spore, mener det tidligere medlem af Folketinge­t for Venstre Eyvind Vesselbo.

– Der bliver sat penge af samlet. Så bliver der lavet nogle puljer, hvor man kan ansøge. Så vurderer man, hvem der kan få pengene. Men det er ikke sikkert, at man bruger alle pengene, siger Eyvind Vesselbo til Ritzau.

Vesselbo har i en kronik i oktober 2016 Politiken forklaret, at han som socialordf­ører før har haft svaert at spore penge, der ikke bliver brugt i forskellig­e projekter og puljer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark