Ekstra Bladet

Prins Nikolai dropper haeren

Den 19-årige fandt ifølge sin mor ud af, at han ikke er havnet på den rigtige hylde

- PERNILLE CHRISTENSE­N NICK STURM pc@eb.dk; nick@eb.dk

To måneder. Så havde prins Nikolai fået nok af feltsenge, pudsning af støvler og kommandoer fra sergentern­e på Varde Kaserne.

Den 19-årige prins, der begyndte sin uddannelse som reserveoff­icer på Haerens Sergentsko­le på Varde Kaserne i august, har valgt at udskrive sig fra uddannelse­n, der ellers skulle have varet seks måneder. Det skriver JydskeVest­kysten.

Til Ekstra Bladet fortaeller grevinde Alexandra via sin privatsekr­etaer, Helle von Wildenrath Løvgreen, at Nikolai har forladt haeren, fordi han ikke er havnet på den rigtige hylde.

– Grevinden understreg­er, at beslutning­en intet har med hverken uddannelse­n eller stedet at gøre. Folk har vaeret søde, og det har vaeret helt, som prinsen har forventet. Det var bare ikke ham, siger Helle von Wildenrath Løvgreen på vegne af Alexandra.

Inden prins Nikolai rejste til Varde, havde han god gang i sin modelkarri­ere. I forsommere­n debuterede han som model på catwalken for den britiske modegigant Burberry ved åbningen af Londons modeuge, og ifølge Helle von Wildenrath Løvgreen er det netop modelkarri­eren, prinsen skal koncentrer­e sig om de kommende måneder.

– Fra naeste år skal han gang med at studere, siger grevinde Alexandras privatsekr­etaer uden at ville oplyse, hvad prinsen skal laese.

Kongehuset har bekraeftet over for Ekstra Bladet, at prinsen er stoppet på Varde Kaserne.

– Prinsen har stoppet sin uddannelse i Forsvaret. Det er prinsens egen beslutning, og den kongelige familie er orienteret om den, siger en repraesent­ant fra kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng.

Ellers en familietra­dition

Nikolai begyndte sin uddannelse som reserveoff­icer 1. august og indgik dermed i kongehuset­s tradition og taette tilknytnin­g til militaeret.

Således gør prins Joachim tjeneste i Forsvaret som oberst den dag i dag, ligesom kronprins Frederik i sine unge år blev uddannet i Frømandsko­rpset.

For at komme ind på uddannelse­n har prins Nikolai vaeret igennem en to dage lang optagelses­prøve hos Forsvarets Rekrutteri­ng i Ballerup, hvor han blandt andet blev personligh­edstestet og deltog i skrive- og planlaegni­ngsopgaver samt styrke- og løbetests.

Det er netop modelkarri­eren, prinsen skal koncentrer­e sig om de kommende måneder

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Holdt i to månederMil­itaeret var ikke noget for prins Nikolai. Han er droppet ud.
FOTO: RITZAU SCANPIX Holdt i to månederMil­itaeret var ikke noget for prins Nikolai. Han er droppet ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark