Ekstra Bladet

INGEN STRAF KAN GIVE MIG MARCUS TILBAGE

Et barn har mistet livet, og et andet er svaert hjerneskad­et efter en fest. I går fik 41-årig kvinde sin dom

- ANDERS JENSEN METTE PEDERSEN aj@eb.dk; mepe@eb.dk

14-årige Marcus er død, og hans jaevnaldre­nde kaereste er svaert hjerneskad­et. I går blev pigens mor, 41-årige Niccoline Preisler, så stillet til ansvar for de to teenageres tragiske skaebne.

Her idømte Københavns Byret hende to års faengsel for i timevis at have efterladt begge unge i hjaelpeløs tilstand under en fest, som datteren holdt i sin mors lejlighed i marts måned.

Hun vidste, at de havde brug for hjaelp, men undlod i flere tilfaelde at tilkalde en ambulance, slog retten fast. Med fatale konsekvens­er til følge.

Til stede i retslokale 27 var blandt andet 14-årige Marcus’ mor. Det er med blandede følelser, hun nu har fået sat en form for punktum i sagen om sin søns død.

– Jeg er tilfreds med, at hun er blevet kendt skyldig – at retten også mener, at hun burde have handlet den aften. Det er rart at blive bekraeftet i det, siger moderen, som dog er i tvivl om, hvad hun taenker om selve straffen.

– Når jeg taenker over det, er to år ikke saerlig meget, for to børn har jo i realiteten mistet deres liv. Men jeg kan ikke sige, hvad hun så skulle have haft. For uanset hvor mange år hun får, er min søn stadig død. Ingen straf kan give mig Marcus tilbage.

– Hader du Niccoline Preisler?

– Nej ... Jeg synes, hader er et staerkt ord. Hvis jeg skulle hade hende, skulle jeg hade alle de tilstedeva­erende i den lejlighed. Jeg er nok mere ulykkelig over, at ingen gjorde noget den aften.

– Har du medlidenhe­d med hende?

– Nogle gange har jeg. Jeg kan jo godt se, hun er berørt, og når hun taler om sin datter, synes jeg, det er synd for hende. Men det retfaerdig­gør jo stadig ikke, hvad hun har gjort – eller hvad hun ikke gjorde den aften.

Ekstra Bladet i går.

Obduktione­n har vist, at Marcus døde af indre blødninger pga. en flaenge i milten, der er opstået på ukendt vis som følge af ’let stump vold’. Hans krop var samtidig forgiftet af metadon, mens pigen havde indtaget både metadon og Rivotril. Begge teenagere blev mere og mere syge i løbet af aftenen. Men hvad der praecis skete i timerne op til Marcus’ død, får man nok aldrig kortlagt til fulde.

– Det er det svaereste. Ikke at vide, hvad der foregik minut for minut. Det er virkelig hårdt, siger hans mor til Ekstra Bladet.

Ked af det skete

Mens dommen blev laest op i retten, sad den 41-årige Niccoline Preisler som hun har gjort gennem hele retssagen: Helt urørlig og med haenderne foldet op foran ansigtet. Hendes øjne var blanke, men hun var tom i blikket.

Efter en kort snak med sin klient meddelte forsvarere­n, at hun ikke vil anke dommen. Før dommen faldt, fik den 41-årige det sidste ord i retssagen: Her sagde hun:

– Jeg er frygtelig ked af det, der er sket. Jeg ville ønske, jeg havde handlet anderledes.

– Jeg håber, jeg snart kommer ud og kan vaere der for min datter.

Ifølge neuropsyko­loger på Vejlefjord Rehabilite­ringscente­r har den nu 15-årige pige et minimalt bevidsthed­sniveau og vil formentlig have brug for pleje og hjaelp resten af sit liv.

Niccoline Preisler og pigens mormor ønsker, at datteren skal bo sammen med dem, når hun udskrives – og Niccoline Preisler bliver løsladt.

Marcus døde af indre blødninger pga. en flaenge i milten,

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark