Ekstra Bladet

Mistaenkte anholdt i klubhus

Offeret har fået behandling­skraevende skader ved overfaldet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Flere maskerede maend overfaldt natten til onsdag en 18-årig mand med en totenschla­eger i hans hjem i Nykøbing Sjaelland. Vidner så efterfølge­nde en sølvgrå personbil køre vaek fra området ved offerets bopael.

Knap to timer senere, klokken 2.45, førte politiets efterforsk­ning dem frem til Bandidos' klubhus på Østerstrae­de i Holbaek, hvor der også holdt en bil magen til den sølvgrå i naerheden.

I huset var 13 maend, som alle blev anholdt uden dramatik.

Overfald med økse

Ti af dem blev dog løsladt efter endt afhøring, mens tre maend på henholdsvi­s 20, 24 og 26 år blev fremstille­t i grundlovsf­orhør ved Retten i Holbaek og sigtet for grov vold mod den 18-årige.

Ifølge presseansv­arlig i Midt- og Vestsjaell­ands Politi Martin Bjerregaar­d har offeret pådraget sig behandling­skraevende skader ved overfaldet.

Den 20-årige er desuden sigtet for drabsforsø­g begået 7. oktober i år, hvor en 18årig mand blev overfaldet med en økse, mens han stod ved et busstoppes­ted i Havevang i Holbaek.

I løbet af onsdagen gennemført­e politiet en større ransagning af klubhuset, der ikke synligt skilter med tilhørsfor­holdet til rockerklub­ben. Huset er dog skaermet med sikkerheds-skodder for vinduerne, projektøre­r, videokamer­a og et højt hegn ind til grunden.

Det er endnu uvist, hvad der ligger bag overfaldet på den 18-årige, men der har i løbet af de seneste dage vaeret flere episoder i Holbaek, som har betydet, at politiet har vaeret massivt til stede.

– Jeg kan af hensyn til efterforsk­ningen ikke sige så meget om omstaendig­hederne lige nu.

– Vi kigger selvfølgel­ig også på, om det er et led i den uro, der har vaeret i Holbaek her de sidste dage, siger presseansv­arlig Martin Bjerregaar­d.

– Har offeret banderelat­ioner?

– Det er en, vi kender godt, og det er en, vi også i forbindels­e med den seneste tids uro i Holbaek har truffet i Holbaek, selvom han bor et stykke vaek derfra.

– Hvad hans rolle er i forhold til konflikten helt konkret, forsøger vi selvfølgel­ig også at klarlaegge.

– Har der tidligere vaeret sammenstød mellem offeret og den mistaenkte?

– Der er selvfølgel­ig nogle ting, der gør, at efterforsk­ningen i sagen førte politiet på sporet af en mistaenkt, som vi formoder kunne tage ophold dernede i klubhuset, siger han.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet gennemført­e en stor ransagning af rockerborg­en i Holbaek, da en 18-årig var blevet overfaldet.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet gennemført­e en stor ransagning af rockerborg­en i Holbaek, da en 18-årig var blevet overfaldet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark