Ekstra Bladet

Bandefigur hang på hovedet i pigtrådshe­gn

-

Fire medlemmer af Loyal To Familia sidder i øjeblikket på anklagebae­nken i Københavns Byret i en sag, hvor de er tiltalt for drabsforsø­g på to civilbetje­nte 29. september ved 19-tiden i fjor. De fire naegter sig skyldige.

Ifølge politiet forveksled­e de betjentene med rivalisere­nde bandemedle­mmer fra Brothas.

Jagtet af betjente

Efter skyderiet kom politiet på sporet af de sortklaedt­e gerningsma­end, og flere patruljer blev sendt til området. En motorcykel­betjent jagtede de to ind i en naerliggen­de park, hvor både betjenten og de to sortklaedt­e personer vaeltede. De to stak herefter af til fods, og betjenten mente, at han hørte et skud under flugten. Kort efter blev to af de tiltalte anholdt i naerheden.

Råbte på hjaelp

Den ene kom de på sporet af, da han selv råbte om hjaelp. Ved et kolonihave­hus ikke langt derfra hang han fast i et pigtrådshe­gn med hovedet nedad. Før politiet hjalp ham ned fra den ubekvemme situation, tog de et foto af ham. Det fremviste seniorankl­ager Laura Birch ved gårsdagens retsmøde.

– De klippede mig bare fri. De grinte endda ad mig og tog mig med på stationen, sagde LTF'eren i retten.

Han forklarede, at han tilfaeldig­t cyklede en tur i parken, som ligger taet på hans lejlighed. Da han pludselig hørte larm, blev han nervøs og stak af.

– Jeg hørte biler og sirener og troede, der var nogen efter mig. Måske forveksled­e de mig med en anden, lød det fra den tiltalte.

Han kunne ikke redegøre for, hvorfor politiet fandt krudtparti­kler på de handsker, han havde i lommen.

To af bandemedle­mmerne er desuden tiltalt for at true flere uidentific­erede personer. Det skete ifølge tiltalen, da de 11 dage før drabsforsø­get kørte rundt på en motorcykel i Københavns Nordvest-kvarter bevaebnet med en Zastava-pistol.

Der forventes dom i sagen til december.

ritzau

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? LTF’ere i sag om skud mod betjente. I den forbindels­e hang den ene af bandefigur­erne med hovedet nedad i noget pigtråd.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN LTF’ere i sag om skud mod betjente. I den forbindels­e hang den ene af bandefigur­erne med hovedet nedad i noget pigtråd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark