Ekstra Bladet

Hvordan vil regeringen rette op på det her

-

I pressen har man kunnet laese om svindel med offentlige midler for et trecifret millionbel­øb. Socialstyr­elsen har på grund af fejlen undladt at udbetale store beløb til de mest udsatte borgere. Der blev holdt pressemøde og redegjort for, hvordan tyveriet var foregået. Men der var et spørgsmål, der ikke blev stillet ved pressemøde­t: Hvordan og i hvilket tempo vil man fra regeringen­s side rette op på fejlen? Det offentlige har foretaget en fejludbeta­ling af midler, som Folketinge­t har bevilget til de fattigste og mest udsatte på omkring 111 millioner kroner. Fejludbeta­lingen er sket til en betroet medarbejde­r.

Man kan sammenlign­e med en situation, hvor der sker et indbrud i min bank, men det er kun min konto, der bliver tømt. Her er det banken, der haefter for beløbet. Og ikke mig personligt.

Spørgsmåle­t tåler en gentagelse: Hvordan vil regeringen sikre, at pengene til de mest udsatte bliver udbetalt, sådan som Folketinge­t har besluttet?

Konsekvens­en er, at det tab, som statskasse­n har lidt, fordeles på faellesska­bet. Der bliver måske ikke så store skattelett­elser til resten af befolkning­en, som man havde taenkt sig.

Jeg er sikker på, at Rigsrevisi­onen vil interesser­e sig for svaret på dette spørgsmål.

Mogens Nygaard Christoffe­rsen Tordenskjo­ldsgade 31 København K

 ?? FOTO: NILS SVALEBØG/RITZAU SCANPIX ?? Mogens Nygaard er sikker på, at Rigsrevisi­onen er interesser­et i at opklare, hvordan de mange millioner fra Socialstyr­elsen endte på en ansats konto.
FOTO: NILS SVALEBØG/RITZAU SCANPIX Mogens Nygaard er sikker på, at Rigsrevisi­onen er interesser­et i at opklare, hvordan de mange millioner fra Socialstyr­elsen endte på en ansats konto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark