Ekstra Bladet

Bonus for svindel

-

Jeg er kunde i Danske Bank og har stillet min bank dette spørgsmål: Hvordan kan det vaere, at Danske Bank udbetaler 14 millioner kroner i bonus til sin topleder, Thomas Borgen, der har stået i spidsen for svindel i banken for over 53 milliarder kroner?

Danske banks svar var dette: Der er ikke tale om nogen bonus. Der er tale om et opsigelses­varsel.

Aha! Min tanke var dette: Er der forskel på at få 14 millioner kroner i bonus eller 14 millioner i opsigelses­varsel? 14 millioner er vel 14 millioner. Uanset hvad man så ellers vaelger at kalde det?

Personligt forstår jeg ikke, hvorfor en leder, der ikke lever op til sit ansvar, skal have millioner med sig på lommen for et arbejde, der ikke er gjort godt nok. Og da slet ikke hvis man har stået i spidsen for en bank, der har medvirket til danmarkshi­storiens største sag om hvidvask, og svindlet for milliarder af kroner.

Jeg synes, det sender et forkert signal til samfundet om, at uanset hvad man gør, uanset hvor uansvarlig­t man har handlet, så bliver man belønnet for det alligevel. Det forstår jeg simpelthen ikke.

Men det gør min bank åbenbart?

Jesper Hjøllund

Skuffet bankkunde Askevaenge­t 19

Vejle

Det tyder på en vis selvironi, da hun selv er sprunget over den danske graensebom.

Politikern­e står hvert efterår i kø for at bryste sig af, at netop de har sikret en gruppe svage borgere penge fra puljen, så de er rystede og står på skuldrene af hinanden i moralsk fordømmels­e.

Som børne- og socialmini­ster Mai Mercado (K) siger:

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Danske Bank har forklaret Jesper Hjøllund, at Thomas Borgens 14 millioner fratraedel­seskroner ikke kan kaldes en bonus, men et opsigelses­varsel.
FOTO: STINE BIDSTRUP Danske Bank har forklaret Jesper Hjøllund, at Thomas Borgens 14 millioner fratraedel­seskroner ikke kan kaldes en bonus, men et opsigelses­varsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark