Ekstra Bladet

PÅ FRIHJUL

-

Specielt det seneste år har Venstre forsøgt at profilere sig som et grønt parti

’DEN BLÅ REGERING melder sig ind i kampen om at få den sorte politik vaek, så fremtiden kan blive grønnere.’

Sådan lød det kaekt fra statsminis­ter Lars Løkke, da han sammen med flere af sine ministre holdt et stående pressemøde ude i den københavns­ke trafik.

REGERINGEN­S planer om at forbyde køb af benzinog dieselbile­r til fordel for elbiler senest i 2030 er velkendte.

Derfor blev der isaer spejdet efter reduktions­mål for landbruget, som er ansvarlig for udledning af 20 procent af drivhusgas­serne i Danmark.

OGSÅ SET I LYSET AF, at FN’s store klimarappo­rt kraftigt anbefaler en her og nu-indsats bl.a. på landbrugso­mrådet. får igen lov til at køre på Men nej. Landbruget frihjul, selvom det altså er en af de største klimasynde­re. DER LOKKES ganske vist med grønne tilskudsor­dninger og mere forskning – men ingen pisk, kun gulerod.

Som miljøminis­ter Jakob Ellemann-Jensen formulerer det: ’Det danske landbrug kan ikke pres

klimakampe­n, for så rykker produkses for meget i tionen blot et andet sted hen.’

VI FORSTÅR GODT harmen blandt de partier i Folketinge­t, som er aegte optagede af at redde kloden fra klimaforan­dringer.

Selv små stigninger i temperatur­en vil skabe mere ekstremt vejr og få vandstande­n i havene til at stige endnu hurtigere.

SPECIELT DET seneste år har Venstre forsøgt at profilere sig som et grønt parti.

Ikke på grund af tunge bekymringe­r om klodens fremtid, men fordi ledelsen har fundet ud af, at vaelgerne i stigende grad er optagede af klima og miljø. Men Lars Løkke og co. tør dog ikke tage skridtet ind over for landbruget­s fuldt ud og gribe radikalt

CO2-udslip, fordi én af virkninger­ne – dyrere fødevarer – skaber vrede vaelgere.

DET ER LANDBRUGET selvfølgel­ig tilfreds med. Som Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Baeredygti­gt Landbrug, formulered­e det i et laeserbrev i Ekstra Bladet:

’Det er heller ikke for tidligt, at vi landmaend påskønnes for vores klimaindsa­ts.’

Javel.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Med trafikstøj i baggrunden lancerede Lars Løkke & co. i forgårs regeringen­s nye klimaudspi­l.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Med trafikstøj i baggrunden lancerede Lars Løkke & co. i forgårs regeringen­s nye klimaudspi­l.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark