Ekstra Bladet

HYRER SIN ZIDANE

AFSLØRET I EKSTRA BLADET: Kenneth Andersen traeder op på øverste niveau, efter han gennem ti år har vaeret en kaempesucc­es som klubbens U19-traener

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

FC Midtjyllan­d gik en lang bue uden om de to kandidater, som virkede som oplagte afløsere for Jess Thorup.

Mestrene valgte nemlig at se helt bort fra både Kristian Bach Bak og Brian Priske, da klubben skulle finde sin nye cheftraene­r.

Thorups assistente­r blev slet ikke spurgt.

Det var ellers den model, som klubben laenede sig op ad, da Erik Rasmussen i sin tid sagde farvel, og Thomas Thomasberg blev forfremmet.

Og da Allan Kuhn forsvandt nogle år efter, så skabte det en åbning for Glen Riddershol­m.

Men det er slut med at følge den kurs i FC Midtjyllan­d.

Som afsløret i Ekstra Bladet traeder Kenneth Andersen op på øverste niveau efter han gennem ti år har vaeret en kaempesucc­es som klubbens U19-traener. Fem mesterskab­er, succes i UEFA’s Youth League og direkte involveret i at udvikle spillere som er blevet solgt for 300 mio. kr., som klubbens sportschef Svend Graversen opgjorde det til ved praesentat­ionen.

Klubben har – lidt pompøst udtrykt – udpeget sin Zinedine Zidane eller Pep Guardiola … eller Jürgen Klopp, som direktør Claus Steinlein naevner.

Lidt mere jordnaert er det inspireret af udviklinge­n i Tyskland, hvor Julian Nagelsmann har taget Bundesliga­en med storm i Hoffenheim, og Domenico Tedesco var en åbenbaring sidste saeson, da han blev forfremmet i Schalke 04.

– Kigger jeg på Tyskland, så er der rigtig mange U19traener­e, der har taget rejsen, hvor Jürgen Klopp måske er den største.

– Der er også Thomas Tuchel i Paris Saint Germain. Der er i dag langt flere lighedspun­kter mellem at vaere U19-traener og Superligat­raener, end der var for bare fem år siden.

– Afstanden er ikke så lang, som den har vaeret, og det synes jeg faktisk, at vi allerede kan maerke på det pressemøde i dag (i går, red.), sagde Claus Steinlein, der hurtigt indkredsed­e Kenneth Andersen, da en afløser for Jess Thorup skulle findes.

– Det er kun døde fisk, der flyder med strømmen.

– Vi er ikke bange for at taenke nyt og anderledes her i klubben, smiler han.

Ambitioner

Og Kenneth Andersen har selv beredt vejen ved at udtrykke ambitioner om at prøve Superligae­n, hvis muligheden kom.

– Jeg har i mine udviklings­samtaler her i klubben klart udtrykt, at hvis jeg ikke laengere skulle stå for U19-holdet, så var det, fordi jeg skulle overtage Superliga-holdet. Der mente jeg, at jeg havde evnerne til at slå til. Men var muligheden aldrig opstået, så var det også fint nok for mig.

– Jeg har vaeret rigtig glad for akademiet og U19, og det kunne sagtens stille min sult som traener, så det er ikke noget, jeg har ledt efter, men da muligheden for Superligae­n kom, så var jeg nødt til at slå til, forklarer Kenneth Andersen til Ekstra Bladet.

Det er kun døde fisk, der flyder med strømmen. Vi er ikke bange for at taenke nyt og anderledes her i klubben

Kigger jeg på Tyskland, så er der rigtig mange U19-traenere, der har taget rejsen, hvor Jürgen Klopp måske er den største

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ??
FOTO: HENNING BAGGER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark