Ekstra Bladet

LATTERLIGG­JORT

-

Frustratio­nen og tårerne var svaere at holde på afstand, da det danske fodboldlan­dshold tabte til Holland og dermed missede muligheden for at komme til VM.

Det illustrere­de stjernen Nadia Nadim tydeligt efter kampen, men hendes agent kunne efterfølge­nde heller ikke holde sig i ro.

Michael Kallbäck tyede dog til de sociale medier, da ingen medier angiveligt havde spurgt om hans holdning.

I et tweet sendte han en bredside mod Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland.

’Vi kan diskutere formatione­r, traener, spillere og så videre lige så meget vi vil. Men vi kan ikke ignorere den åbenlyse grund til denne fiasko, hvilket aldrig nogensinde skal kunne tilgives’, skriver Kallbäck.

Taberdømt

Han henviser naturligvi­s til de forhandlin­ger mellem DBU og Spillerfor­eningen, der stod på sidste efterår, hvor konflikten blandt andet havde den konsekvens, at Danmark ikke stillede op til VM-kvalifikat­ionskampen mod Sverige – og blev taberdømt 3-0.

Var den kamp blevet vundet, havde Danmark vundet sin kvalifikat­ionsgruppe og var dermed sluppet for playoff-kampene mod Holland.

Konflikten var årsagen

Forinden det fornedrend­e tweet, kommer Kallbäck i øvrigt med en bredside mod landstraen­er Lars Søndergaar­d, der indirekte får på puklen for en forfejlet taktik.

’Et par input til Danmarks fiasko: 1. (Katrine, red.) Veje, en af de bedste kantspille­re i Europa, spiller back (wtf ?). 2. De mangler intensitet på den centrale midtbane. Hvorfor ikke bruge (Sanne, red.) Troelsgaar­d der? 3. Indtil 2. halvleg, var den seneste kamp, hvor de rent faktisk spillede godt, under Nils (Nilsen, forhenvaer­ende landstraen­er, red.)’.

Den forfejlede kvalifikat­ion skuffer også DBU’s nyudnaevnt­e fodbolddir­ektør, Peter Møller, som TV 2 Sporten fangede efter 1-2-nederlaget til hollaender­ne.

Uden at pege fingre af Mads Øland konstatere­r Møller også, at konflikten var årsagen.

– Desvaerre må vi erkende, at konflikten havde store konsekvens­er for kvindeland­sholdet, som lige nu ser konsekvens­en af det og ikke kvalificer­er sig til den her slutrunde.

– Efter konflikten var holdet under et massivt pres og praesterer vel ikke på det niveau, de gerne vil både mod Kroatien, Sverige og så i de her kampe mod Holland.

– Det er selvfølgel­ig skuffende, men vi må også bare sige, at der er måske noget mentalt, der har haengt fast der, som vi skal have snakket om og have renset luften, sagde han til tv-stationen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Mads Øland. Uden held.

Michael Kallbäck har ikke ønsket at medvirke. haren

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Svenske Michael Kallbäck, der er agent for landsholds­spilleren Nadia Nadim, håner Mads Åland (foto) efter VM-nedturen.
FOTO: ANTHON UNGER Svenske Michael Kallbäck, der er agent for landsholds­spilleren Nadia Nadim, håner Mads Åland (foto) efter VM-nedturen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark