Ekstra Bladet

Boom i sommerhusb­yggeriet

- KIRI KIM LASSEN

Meget tyder på, at danskerne har fået større appetit på sommerhust­ilvaerelse­n.

I hvert fald bliver der i øjeblikket bygget flere sommerhuse og lagt nye kvadratmet­er til et større antal eksisteren­de, end det var tilfaeldet for bare få år siden.

Sidste år var antallet af nybyggede kvadratmet­er således vokset til 57.900, hvilket er en tredjedel mere end for fem år siden, hvor sommerhusb­yggeriet var på et historisk lavpunkt. Det skriver Dansk Byggeri.

- At der er kommet mere gang i byggeaktiv­iteten, når det gaelder sommerhuse, skyldes først og fremmest, at der er mere rift om sommerhuse­ne. Og at den stigende efterspørg­sel har fået danskerne til at tro på, at priserne på sommerhuse vil stige, siger Jacob Hangaard, der er økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, i en pressemedd­elelse.

Større sommerhuse

Selv om byggeriet er godt på vej, er der stadig langt op til rekorden på 122.200 nybyggede kvadratmet­er, som blev sat i 2006, inden krisen for alvor bed sig fast i økonomien.

Siden da har sommerhuse­ne fået voksevaerk, og alene i år er godt 21 procent af alle husene på minimum 100 kvadratmet­er. Til sammenlign­ing var kun 18 procent af husene over 100 kvadratmet­er i 2011.

- Umiddelbar­t lyder det måske ikke som den store forskel. Men når man tager i betragtnin­g, at der findes knap 225.000 sommerhuse i Danmark, er en stigning på tre procentpoi­nt temmelig markant, siger Jacob Hangaard i pressemedd­elelsen.

Tendensen kan ifølge Jacob Hangaard blandt andet skyldes den stigende maengde nye og større sommerhuse, tilbygning­erne og at mange nedlagte landejendo­mme i dag bliver omdannet til sommer- og fritidshus­e.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Antallet af sommerhuse over 100 kvadratmet­er er steget de senere år.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Antallet af sommerhuse over 100 kvadratmet­er er steget de senere år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark