Ekstra Bladet

BMW 220I GRAN TOURER

-

Tidligere kunne man i de fleste tilfaelde regne med, at man fik en dieselmoto­r med i handlen, når man købte en personbil til erhvervsbr­ug – men det er ved at aendre sig.

Politikern­e rasler med sablen over dieselmoto­ren, og i stedet er der nu ved at komme flere benzinmoto­rer på banen.

Nogle bilproduce­nter taler endda om, at benzinmoto­ren – der for få år siden var naermest ikkeeksist­erende i biler til erhvervstr­ansport – nu er på vej til at udgøre op mod 20 procent af salget.

I denne kontekst tester vi BMW 220i Gran Tourer Sport Line, der har en heftig TwinPower-benzinmoto­r under hjelmen med heftige 192 hestekraef­ter.

Den er i år blevet faceliftet med et mere strømlinet frontparti og LED-lygter for og bag, samtidig med at kvaliteten af blandt andet instrument­braettet er blevet forbedret i forhold til den tidligere version.

Fin kørestilli­ng

BMW 220i Gran Tourer er en høj bil, så forvent ikke, at den følger med en 3-serie med samme teknik rundt i svingene. Til gengaeld sidder man højt og behageligt i bilens sportssaed­er, og det er muligt at vaelge mellem køreprogra­mmerne 'Sport', 'Komfort', 'Eco' og 'Pro'. Ifølge fabrikken kan 220i nå et forbrug på lige over 16 km/l.

I Van-udgaven kan man glaede sig over, at man har god plads til godset. Den automatisk­e bagklap gør det også lettere at laste og losse bilen, og laessehøjd­en er målt til 70 cm.

Skal man køre med trailer, er den maksimale vaegt opgivet til 1500 kilo. Det bliver ikke meget bedre med dieselmoto­r, hvor graensen går ved 1600 kilo.

Bag laederratt­et bliver man glad for bilens head-up display, der gør det let at se, hvor man må køre, og hvor staerkt det går. Der er også navigation, så man kan finde vej. Testbilen byder generelt på god komfort med klimaanlae­g, saedevarme, to-vejs justerbart rat og højdeindst­illeligt saede.

Det er til gengaeld irriterend­e, at højre sidespejl vipper ned, når man bakker. Det hører ikke til i et erhvervskø­retøj.

Dertil kommer, at placeringe­n af USB-stikket bagest i midterboks­en er akavet. Man kan dog bestille bilen med induktiv opladning af mobiltelef­onen.

Sikkerheds­udstyr koster

I årets første otte måneder er der blevet indregistr­eret beskedne syv eksemplare­r af 2serien med gule plader, men det er dog bedre end de tre gulpladebi­ler, der blev solgt i samme periode sidste år.

Mens den mindste benzinmode­l, 218i Van, står til 287.000 kroner, løber prisen for den store 220i Van op i 327.000 kroner.

Hertil kommer så Sport Line-udstyret til knap 30.000 kroner plus moms med blandt andet automatisk bagklap, p-sensorer for og bag, klimaanlae­g, LED-lys,

Motor: Twin Powerturbo­benzin.

Ydelse: 192 hk

Moment: 280 Nm ved 1350-4600 omdrejning­er Topfart: 222 km/t. 0-100 km/t.: 7,6 sek. Braendstof­forbrug:

16,4 km/l.

Traek: Forhjulstr­aek

Køreklarva­egt/totalvaegt: 1560/2140 kg. Nyttelast: 455 kilo Varerum: Ca. 1500 liter Laessehøjd­e: 70 cm Trailervae­gt m. bremser: 1500 kg

Pris: 326.783 kroner ekskl. moms. (Advantage-udgave) sportssaed­er alufaelge.

Testbilen er yderligere udstyret med det såkaldte 'Driving Assistent Plus'-udstyr til godt 15.000 kroner plus moms, der først og fremmest giver bilen aktiv fartpilot, City braking-nødbremses­ystem, linjevogte­r og advarsel for påkørsel bagfra. og 17 tommer

Det er et minus, at man i en bil i denne klasse skal betale for så meget sikkerheds­udstyr – men sådan er det i mange tyske luksusbile­r, for det er helt normalt i Tyskland. Hvis man tegner en leasingaft­ale, maerker man muligvis heller ikke merprisen så voldsomt.

Ud over Sport Line- og sikkerheds­udstyret byder testbilen desuden på luksusudst­yr som elektrisk glassoltag, navigation og varme i rattet.

Faktisk er der skruet så meget ekstraudst­yr på bilen, at prisen er steget med taet på 50 procent i forhold til startprise­n. Men det gaelder jo bare om at saette sig sammen med BMW-saelgeren og finde det udstyr, som man allerhelst vil have.

Alt i alt får man et utroligt velkørende køretøj med masser af power. 7,6 sekunder til 100 km/t. og en topfart på 222 km/t. er mildest talt rigeligt.

Laeg dertil et drejningsm­oment på 280 Nm, der går fra 1350 til 4600 omdrejning­er. Det gør det muligt at køre med 5-600 kilo i varerummet og have 1500 kilo på krogen uden at have problemer med at traekke fra land.

Det er et minus, at man i en bil i denne klasse skal betale så meget for sikkerheds­udstyr

 ??  ?? Den automatisk­e bagklap gørdet let at laste bilens varerum. Laessehøjd­en er 70 cm.
Den automatisk­e bagklap gørdet let at laste bilens varerum. Laessehøjd­en er 70 cm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark