Ekstra Bladet

Hemmeligt dokument afslører Britta

-

Alt imens den svindelmis­taenkte Britta Nielsen er på flugt fra dansk politi, kan Ekstra Bladet nu afsløre et dokument, der direkte linker hende til et millionfor­brug i Sydafrika.

Den 2006 underskriv­er Britta Nielsen således en kontrakt, hvor hun køber sig ind på en grund i et safari-resort (tidligere Dannevirke, red.) ved byen Phalaborwa.

Flere kilder med indsigt i forløbet oplyser til Ekstra Bladet, at Brittas opkøb af grunden samt opførelsen af huset har kostet i omegnen af to mio. kr.

Samme år, Britta underskriv­er kontrakten, er hun mistaenkt for at svindle Socialstyr­elsen for 4,7 mio. kroner, og i de følgende år frem til 2011, hvor familien foretager flere investerin­ger i Afrika, svindler hun ifølge sigtelsern­e for yderligere 55 mio. kr.

I alt er Britta Nielsen sigtet for at have svindlet for 111 mio. kr.

Søn står som ejer

Ifølge de officielle registre for jordbesidd­ere i området Phalaborwa er det Britta Nielsens søn, der i dag står som ejer af det stykke land, huset i Dannevirke ligger på. Han står desuden som ejer af et stykke land på naboresort­et Thula Bush Estate, som han i 2010 købte sig ind i og ifølge flere centrale kilder i sagen i dag ejer halvdelen af.

Et dokument, der direkte linker hende til et millionfor­brug i Sydafrika

I dette område har hendes søn ifølge flere af hinanden uafhaengig­e kilder også fået opført en villa, der har kostet i omegnen af 2-2,5 mio. kr.

 ?? FOTO: GOOGLEMAP ?? Brittas afrikanske farmPå luftfotoet er det tydeligt, at Britta Nielsen ikke sparer på vandet, når planterne vandes. Til højre ses naerbilled­er af huset.– Alt er større og finere hos Britta, siger en kilde med kendskab til området.
FOTO: GOOGLEMAP Brittas afrikanske farmPå luftfotoet er det tydeligt, at Britta Nielsen ikke sparer på vandet, når planterne vandes. Til højre ses naerbilled­er af huset.– Alt er større og finere hos Britta, siger en kilde med kendskab til området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark