Ekstra Bladet

EFTERLYSTE BRITTA HAVDE

ALARMKLOKK­ER I AUGUST: Socialstyr­elsen havde laenge mistanke om uregelmaes­sigheder, men den 64-årige blev først politianme­ldt 25. september. På det tidspunkt havde hun ikke vaeret på arbejde i tre uger

- PER MATHIESSEN KRISTIAN B. LARSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON pma@eb.dk; kbl@eb.dk tgs@eb.dk

Den efterlyste i sagen om svindel for 111 millioner kroner, Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen, havde et forspring på tre uger, da hun 25. september blev meldt til politiet af sin arbejdsgiv­er, Socialstyr­elsen.

Det fremgår af et svar fra Socialstyr­elsen til Ekstra Bladet.

’Det kan oplyses, at den mistaenkte af legitime årsager var fravaerend­e fra arbejdspla­dsen i en periode på ca. tre uger op mod bortvisnin­gen’, skriver styrelsens presseafde­ling i en mail.

Legitime årsager til laengere fravaer er normalt sygdom eller ferie.

Britta Nielsen var altså på arbejde sidste gang lige omkring 5. september.

Tidspunkte­t er fuldstaend­ig sammenfald­ende med, at man i Socialstyr­elsen er blevet klar over, at der er foregået ’uregelmaes­sigheder’ i hendes afdeling med udbetaling­er af satspuljem­idler.

Det fremgår af oplysninge­r fra Socialmini­steriet og Sø- og Handelsret­ten.

Tilsyn på besøg

Allerede i slutningen af august opdagede et tilsyn nemlig fejl med en udbetaling fra Socialstyr­elsen til en kommune. Det blev ligeledes afdaekket, at der var overført større beløb fra Socialstyr­elsen til en konto i Dansk Bank, som gik igen i andre sager. Det viser dokumenter fra Sø- og Handelsret­ten.

I begyndelse­n af september blev styrelsen klar over, at der ikke var tale om almindelig­e fejl – og man indleder en undersøgel­se af ’uregelmaes­sigheder’.

Kontoen i Danske Bank tilhørte Britta Nielsen, som selv havde foretaget udbetaling­erne fra Socialstyr­elsen. Men det opdager man angiveligt først i styrelsen 24. september.

På det tidspunkt er det altså cirka tre uger siden, at Britta Nielsen har vaeret på sin arbejdspla­ds for sidste gang. Om den 64-årige kvinde har sygemeldt sig – eller er taget ferie – fremgår ikke af svaret fra Socialstyr­elsen.

Men af en redegørels­e fra Socialmini­steriet fremgår det, at styrelsen anmeldte Britta Nielsen til Fyns Politi 25. september.

Dagen efter blev den 64årige kvinde formelt bortvist fra arbejdspla­dsen, hvor hun altså på det tidspunkt ikke havde vist sig i tre uger.

Hun var på arbejde sidste gang lige omkring 5. september

Kontoen i Danske Bank tilhørte Britta Nielsen, som selv havde foretaget udbetaling­erne fra Socialstyr­elsen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark