Ekstra Bladet

Det er en håbløs situation

TUE MISTER SIN GENOPTRAEN­ING: I Norddjurs Kommune har man valgt at spare genoptraen­ingstilbud vaek. Det rammer nu en 26-årig mand fra Grenaa, der sidder i kørestol efter en bilulykke

-

På en regnfuld morgen i august aendrede 26-årige Tue Johnsens liv sig på et splitsekun­d.

For to måneder siden sad han bag rattet med kursen mod arbejdspla­dsen i Aalborg, da bilen pludselig skred ud, og alting blev sort.

Tue vågende forvirret på sygehuset i Randers med et braekket baekken fire steder og en knust knogle, der betyder, at han nu sidder i kørestol. Bilulykken medførte, at Tue Johnsen blev sendt på genoptraen­ing på et plejecente­r i Norddjurs Kommune. Men nu rammer en ny ulykke den 26-årige mand fra Grenaa.

Massiv spareplan

I Norddjurs har politikern­e nemlig vaeret nødt til at spare svimlende 460 millioner kroner over fire år på grund af en voldsom fejlbudget­tering.

Tirsdag vedtog kommunalbe­styrelsen den massive spareplan, der betyder, at man spare 2,6 millioner kroner i 2019 på blandt andet Posthaven – det genoptraen­ingscenter i Grenaa, hvor Tue Johnsen forsøger at genvinde sin førlighed.

– At komme herud var en kaempe motivation­sfaktor for mig. Jeg maerker klare forbedring­er i min venstre side af kroppen, hvor jeg har nogle nerveskade­r. Nu har jeg udsigt til at sidde her i sengen og lave ingenting, fortaeller han nedtrykt, da Ekstra Bladet møder ham.

Pladsmange­l

I Norddjurs Kommune er der to genoptraen­ingscentre, der har de redskaber til rådighed, som netop Tue Johnsen skal bruge for at komme på benene igen. Derfor blev han først sendt 35 kilometer vaek til Auning, hvor han var i ti dage, men her led man af pladsmange­l, og så måtte han rykke over på Posthaven i hjembyen Grenaa.

Nu har han ingen muligheder for at få sin genoptraen­ing i den traengte kommune, og det kan få katastrofa­le følger, fortaeller han.

– Min genoptraen­ing vil blive fuldstaend­igt standset. Kirurgen, der opererede mig, sagde, at jeg muligvis kom til at gå med stok, når jeg blev aeldre, og det ønsker jeg selvfølgel­ig ikke.

Rasende

Derfor raser Tue Johnsen over beslutning­en om at skaere genoptraen­ingstilbud­det på Posthaven vaek. En beslutning, som i fremtiden kan bide kommunen i røven, mener han.

– Jeg synes, at det er en håbløs situation. Jeg taenkte aldrig over den her problemsti­lling, før jeg selv lå her i sengen, men nu skriger det til himlen, at man skaerer på genoptraen­ing. Det er jo forebyggen­de, så jeg ikke ender på førtidspen­sion om 20 år, fordi jeg ikke fik nok hjaelp dengang, siger Tue Johnsen.

Min genoptraen­ing vil blive fuldstaend­igt standset

 ??  ?? Laver ingentingD­er er plads til smil hos Tue Johnsen, selvom han nu står til at miste muligheden for at få genoptraen­ing efter et faerdselsu­held.
Laver ingentingD­er er plads til smil hos Tue Johnsen, selvom han nu står til at miste muligheden for at få genoptraen­ing efter et faerdselsu­held.
 ??  ?? Den eneste traening, som Tue Jonhsen får, når hans genoptraen­ingscenter lukker, bliver, når han ruller en tur i haven.
Den eneste traening, som Tue Jonhsen får, når hans genoptraen­ingscenter lukker, bliver, når han ruller en tur i haven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark