Ekstra Bladet

Tobaks-enkes søn tilbage på tronen

FLYTTECIRK­US I PENGETANK: Den nye advokat for den 87-årige stenrige Tineke Faerch og ejer af SF-Gruppen er tavs

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

I sommer røg han ud af Tineke Faerchs selskab. Men efter nogle dage i Portugal med sønnike og barnebarn er Erik Faerch tilbage i varmen og direktørst­olen.

AEndringer­ne i selskabets personkred­s fremgår af CVR-registret.

Den 54-årige mand er søn af den afdøde mangemilli­onaer Stener Faerch, som blev rig på bl.a. aktier i Skandinavi­sk Tobakskomp­agni, og tobaksenke­n Tineke Faerch.

Svimlende aktieformu­e

Stener Faerch efterlod sig en svimlende aktieformu­e, der blev placeret i selskabet SFGruppen, som Tineke Faerch er eneejer af, og som bedst kan betegnes som en bugnende pengetank. Ifølge seneste regnskab var her en egenkapita­l på 338 millioner kr.

For nogen er loyalitet til salg. Det er bare et spørgsmål om tidspunkt og pris

Under og efter en årelang strid om millioner med Faerch-parrets datter Merethe Faerch har Erik Faerch – i hvert fald udadtil – stået last og brast med sin mor.

Lige indtil i juli, hvor han og den mangeårige advokat Tyge Trier røg ud af familiefor­etagendet, og mor indsatte sig selv som administre­rende direktør – nu med en ny advokat for bordenden i palaeet i velhaverfl­aekken Vedbaek.

Det skete efter flere års regnskabsr­od i forbindels­e med en fortsat verserende skattesag.

Blev opsagt

Mens Ekstra Bladet gentagne gange forgaeves har forsøgt at få uddybet forløbet og skattesage­n af hovedperso­nerne selv, har Erik Faerch selv på Facebook ytret sig om, hvordan han i sommer blev haeldt ud.

Ifølge opdatering­en, forfattet på engelsk og siden slettet, forsøgte han i begyndelse­n af juni selv at sige op, uden at det blev accepteret:

’Men to uger efter blev jeg alligevel opsagt’, skrev Erik Faerch, som også bemaerkede, ’at for nogen er loyalitet til salg. Det er bare et spørgsmål om tidspunkt og pris'.

Erik Faerch har siden 2007 vaeret bosat i Portugal, hvor han, umiddelbar­t før han atter blev indsat som administre­rende direktør i hendes selskab, havde besøg af sin mor.

Hjemvendt til nordligere himmelstrø­g i Whiskybael­tet besvarer fruen ikke selv telefonen.

Advokat ude af billedet

– Hos Faerch, siger en mand, som straks smaekker røret på, da Ekstra Bladets reporter praesenter­er sig.

For få uger siden bekraefted­e Jørn Qviste over for Ekstra Bladet, at han var Tineke Faerchs nye advokat, men ikke ønskede at udtale sig om baggrunden eller kommentere Erik Faerchs davaerende udtraedels­e af klientens pengetank.

– Han er ude af billedet, lød Qvistes bemaerknin­g om Tyge Triers afgang.

Trods gentagne forsøg – pr. mail og telefon – på at få Qvistes kommentar til den seneste udvikling er han ikke vendt tilbage.

 ?? FOTO: MIKKEL MØLLER JØRGENSEN ?? Tilbage i varmenTine­ke Faerch og sønnen Erik Faerch. Nu er sønnen atter inde i varmen i den stinkende rige tobaks-enkes selskab, som jagtes af SKAT.
FOTO: MIKKEL MØLLER JØRGENSEN Tilbage i varmenTine­ke Faerch og sønnen Erik Faerch. Nu er sønnen atter inde i varmen i den stinkende rige tobaks-enkes selskab, som jagtes af SKAT.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark