Ekstra Bladet

Hvorfor dog revse

-

2018 har budt på flere ministre, der enten har fratrådt deres stilling med omgående virkning eller valgt ikke at genopstill­e. Seneste er det Merethe Riisager (LA), der har valgt ikke at genopstill­e ved naeste folketings­valg. Hendes exit fra den politisne arena vil give plads til nye kraefter.

Hvorfor er det negativt, at politikere, der har haft en laengere karriere, vaelger at fratraede deres stilling eller ikke at genopstill­e? Der høres ofte om, hvordan de danske politikere er levebrødsp­olitikere, der klaeber sig til taburetter­ne, og hvordan de i højere grad taenker på genvalg end resultater. Hvorfor skal de, som vaelger at traede af, revses for det? Det er, som om at man ikke kan bestemme sig. Brok for brokkens skyld.

Det er lidt af et paradoks, at regeringen oven i købet skal anklages for at vaere i krise. Flere af dem, der har valgt at traede af eller ikke genopstill­e, har flere år på bagegen i den politiske manege.

Det skal ikke betragtes som en krise – naermere et sundhedste­gn. Det vil give plads til nye kraefter, der vil kunne puste nyt liv i partierne med nye idéer. Det er sundt.

Vi skal helst ikke ende med folkevalgt­e, der sidder hele deres arbejdsliv bag borgens tykke mure.

Niklas Milthers Naestforma­nd Venstres Europaudva­lg Nordjyllan­d

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Niklas Milthers ser intet negativt i undervisni­ngsministe­r Merete Riisagers beslutning om ikke at genopstill­e.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Niklas Milthers ser intet negativt i undervisni­ngsministe­r Merete Riisagers beslutning om ikke at genopstill­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark