Ekstra Bladet

HVOR SKAL MÅLENE KOMME FRA

IRLAND-DANMARK De seks angribere, Åge Hareide har med til Irland, har blot scoret otte mål på landsholde­t, siden nordmanden tiltrådte for to et halvt år siden

-

DUBLIN (Ekstra Bladet): Banen er den samme, modstander­en er identisk, men Danmark ligner ikke sig selv fra sejren for 11 måneder siden, da 5-1-triumfen sikrede sommer-eventyret og VM-deltagelse­n i Rusland.

Når Irland og Åge Hareides tropper tørner sammen i Nations League, er det et dansk landshold med et nyt udtryk i den lidt mere grå afdeling. Det er et hold uden den vigtigste spiller: Christian Eriksen. Han er skadet og er for tredje gang under Hareide ikke med.

Men det er også et dansk landshold uden de store målscorere. I hvert fald i landsholds­regi.

Christian Eriksen scorede ikke blot tre mål i 5-1-sejren sidste år. Praestatio­nen i netop den kamp viste, hvor stort et potentiale han besidder i kraft af sine tekniske faerdighed­er, overblik på højeste niveau og ikke mindst evnerne som afslutter.

Han skulle også have sparket straffespa­rket til 5-1, hvis altså ikke det var for Nicklas Bendtner, der blandede sig og insistered­e. Nu blev den scoring formentlig et punktum for hans landsholds­karriere.

I aften får den danske landstraen­er svar på, hvorvidt man kan fjerne 40 procent af målene fra et mandskab – uden at nogen laegger maerke til det.

For Christian Eriksen har altså scoret imponerend­e 19 af 48 mål under Hareides ledelse. Laeg dertil et hav af assists, så Spurs-kreatøren har en fod med i langt mere end halvdelen af målene, der er scoret under Åge Hareides tid i landstraen­er-stolen.

Kun 12 mål i 106 kampe

– Christian er en vigtig spiller, men vi har ikke fokuseret på ham, fordi han ikke er hos os. Vi prøver at fylde hans rolle ud på en anden måde, men det har da givet os lidt hovedbrud i ugens løb, forklarer Åge Hareide.

Lørdag aften skal nordmanden have besvaret spørgsmåle­t om, hvorvidt Danmark kan vinde en betydnings­fuld landskamp uden Christian Eriksen.

I den forbindels­e kan Åge Hareide meget passende kigge rundt i omklaednin­gsrummet og spørge sig selv: Hvor skal målene i grunden komme fra?

I ugen op til kampen mod Irland konstatere­de han også knastørt:

– Hvis du kan finde en angriber, der laver mange mål, skal vi bruge ham.

Holder nordmanden sig til fakta, er det ikke så opløftende laesning. De seks angribere – Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Martin Braithwait­e, Kasper Dolberg, Christian Gytkjaer og Andreas Cornelius – har tilsammen spillet 106 landskampe og blot scoret 12 mål.

– Man skal også se på, hvor mange minutter vi har spillet. Ellers er det lidt misvisende. Jeg var eksempelvi­s meget indskifter i starten. Og alle ved, at hvis du kommer ind og spiller ti minutter, er chancerne relativt små for at score, siger den formstaerk­e kantspille­r Yussuf Poulsen, der står noteret for fem traeffere i 32 landskampe.

Han har vaeret med fra starten af ’rejsen’ med Hareide og er for laengst avanceret til stamspille­r. Nu er han en af nordmanden­s vigtigste offensive brikker i puslespill­et.

Udnytter vores styrker

Vi er staerke på standardsi­tuationer i begge ender af banen

Hvis du kan finde en angriber, der laver mange mål, skal vi bruge ham

– Jeg synes, at det her hold har gennemgået en stor udvikling fra den første kamp mod Island til nu. Det er tydeligt, at vi har fundet ud af, hvad der fungerer, og hvad vi ikke er så gode til.

– Vi startede med 3-5-2, men det fungerede ikke så godt. Nu har vi fundet et spilsystem, der virker, og hvor vi udnytter vores styrker optimalt. Defensiven er vores base på holdet. Vi er staerke på standardsi­tuationer i begge ender af banen.

Christian er en vigtig spiller, men vi har ikke fokuseret på ham, fordi han ikke er hos os

– Vi har i lang tid vaeret meget komfortabl­e med den måde, vi forsvarer os på. Det vidner to scoringer imod os i hele 2018 meget godt om, forklarer Yussuf Poulsen.

Skal løbe de rigtige steder

Med fem scoringer de seneste seks kampe for Leipzig er Yussuf Poulsen det offensive trumfkort, der er mødt frem i den skarpeste form.

På mange måder kan man sige, at de gode momenter fra VM-slutrunden er udbygget til den nye saeson, hvor han både på banen og uden for på det mentale plan har arbejdet meget med mentalitet­en foran modstander­nes mål.

– Jeg har arbejdet med mig selv og haft sparring med folk, fordi jeg vil score flere mål.

– Derfor handler det meget om, hvor du løber hen, og hvor du gerne vil have bolden, når du er inde i feltet. Men det handler i høj grad også om at tage de aggressive løb i feltet hver gang – og ikke kun hver anden gang, forklarer Yussuf Poulsen, der betegner den periode, han lige nu befinder sig i, som den klart bedste i hans profession­elle karriere.

 ??  ?? Så er det nu Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg har alletiders mulighed for at traede i karakter som målscorere mod Irland.
Så er det nu Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg har alletiders mulighed for at traede i karakter som målscorere mod Irland.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark