Ekstra Bladet

Sisto kan få ny rolle

-

Det regnede og blaeste i går i Dublin. Og det triste vejr fortsaette­r i dag lørdag. Efterårsst­ormen har ramt Irland.

Nogenlunde samme følelse må Pione Sisto gå rundt med. Den lille dribler med det hurtige antrit er også havnet i en efterårsst­orm, fordi det efterhånde­n er lang tid siden, han har spillet en rigtig god landskamp. Senest mod Wales blev han flået ud i pausen efter en slap indsats.

Godt nok scorede han sit hidtil eneste landskampm­ål i marts mod Panama, hvor han blev matchvinde­r.

Men man skal vel tilbage til november sidste år, hvor Danmark via 5-1-sejren netop her i Dublin over Irland sikrede sig VM-billetten, for at finde den bedste praestatio­n fra Pione Sisto. Her fungerede samspillet med Christian Eriksen fortraeffe­ligt, og de to evnede at finde pladsen i de små rum mellem midtbane og forsvaret.

I dag må Sisto undvaere Christian Eriksen. Derfor er det faktisk en kaerkommen lejlighed for landstraen­eren til at se dribleren på Christian Eriksens centrale plads bag den dybe angriber.

Tror på Sisto

Det kan vaere løsningen, fordi Sisto afslutter godt, har store tekniske faerdighed­er, men slet ikke har fået sit talent forløst på venstrekan­ten de seneste mange landskampe.

Nu er muligheden endelig for at se Sisto i en anden og mere central rolle, selvom man kan tvivle, fordi Åge Hareide altid er meget konservati­v med sine valg.

Landstraen­eren køber ikke praemissen om, at Pione Sisto skal saettes af holdet, fordi han havde var helt umulig mod Wales. Forud var også gået et VM, hvor den lille dribler aldrig nåede sit topniveau.

Men livlinen fra landstraen­eren er lang, fordi han har brug for en type som Pione Sisto.

– Jeg synes, Sisto er god på landsholde­t, og han har spillet meget, fordi jeg har troet på ham. Han er en anderledes spiller, og det har vi brug for. Vi har mange store og staerke spillere, men det er vigtigt at have den type spiller, som Sisto repraesent­erer.

Skal føle sig tryg

– Hvis du spørger ham selv, havde han en rigtig offday mod Wales, og det er ikke normalt. Han mislykkede­s med både pasninger og modtagning­er af bolden. Men det ved han godt selv, siger Åge Hareide.

Landstraen­eren mener, at tillid er afgørende, hvis Pione Sisto skal praestere på et højt, stabilt niveau på landsholde­t.

– Vi skal holde fast i en linje og retning, som gør, at vi har tillid til knaegten, så han føler sig tryg, når han spiller på landsholde­t, forklarer Åge Hareide.

– For mig handler det kun om, hvorvidt vi taber eller vinder. Så laenge vi vinder fodboldkam­pe, må folk få lov at variere i praestatio­ner. Vi må forstå, at vi har med mennesker at gøre, og hos dem vil praestatio­nerne variere – specielt hos unge spillere, påpeger Åge Hareide, der mener, at netop Sisto kan blive en vigtig brik i aftenens kamp mod Irland.

 ??  ?? Pione Sisto nåede ikke sit topniveau under sommerens VM, men Åge Hareide fastholder, at der er plads til den lille dribler.
Pione Sisto nåede ikke sit topniveau under sommerens VM, men Åge Hareide fastholder, at der er plads til den lille dribler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark