Ekstra Bladet

VI SKAL KUNNE TÅLE AT SPILLE UDEN ERIKSEN

HOVEDBRUD: Åge Hareide er i ugens løb flere gange blevet konfronter­et med, at Danmarks bedste spiller ikke er med i aftenens kamp – men nordmanden går nu mest op i at rykke op i A-gruppen

-

DUBLIN (Ekstra Bladet): Normalt taler Åge Hareide kun om dem, der er med på landsholde­t. Men i ugens løb har han vaeret tvunget til at gøre en undtagelse.

For nordmanden er konstant blevet konfronter­et med, hvordan han vil løse ligningen uden Danmarks bedste spiller – Christian Eriksen.

– Det har givet os lidt hovedbrud, at Christian ikke er med. Vi har slet ikke fokuseret på ham i ugens løb, fordi han ikke er her. Men vi løser det på vores egen måde, forklarer Åge Hareide og uddyber:

– Vi skal kunne tåle at spille uden vores største stjerner, uanset om det er Christian, Kasper Schmeichel eller Simon Kjaer. Og uanset resultatet bliver det aldrig en undskyldni­ng, at Eriksen ikke var med. Rolleforde­lingen på holdet er kendt for alle spillerne. Derfor skal vi kunne løse opgaven, forklarer han.

Det bliver aldrig en undskyldni­ng, at Eriksen ikke var med

Han er forberedt på, at Martin O’Neills mandskab vil komme med både slagkraft og satse på duelstyrke for at vinde kampen.

– Så må vi vaere klar til at slås i duellerne, hvis det skal til. Vi vil spille kampen på vores praemisser, når vi har bolden, pointerer han.

For Åge Hareide er Nations League vigtig af flere grunde. For det første får gruppevind­erne 11,5 mio. kr. For det andet har resultater­ne stor betydning for placeringe­n på FIFA-ranglisten, ligesom en gruppesejr kan sende Danmark i A-gruppen blandt Europas bedste nationer.

Lige nu optraeder Danmark på anden klasse i Bgruppen i Nations League.

– Nations League er et fantastisk tiltag. Kan vi vinde gruppen, skal vi møde nationer som Spanien, Frankrig og Tyskland. Det vil vaere vigtigt for udviklinge­n af vores hold at møde de bedste nationer i Europa, påpeger han.

– Kun sejre bygger et staerkt hold. Nederlag bryder et hold ned. Vi har 20 kampe uden nederlag (Hareide taeller Kroatien-kampen fra VM som 1-1-resultat, red.). Den stime skal vi udbygge mod Irland, fastslår han.

 ??  ?? Klar med en løsningChr­istian Eriksens fravaer har givet Åge Hareide noget at taenke over, men det var nu ikke til at se på gårsdagens pressemøde, at landstraen­er må saette holdet uden den absolut bedste spiller.
Klar med en løsningChr­istian Eriksens fravaer har givet Åge Hareide noget at taenke over, men det var nu ikke til at se på gårsdagens pressemøde, at landstraen­er må saette holdet uden den absolut bedste spiller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark