Ekstra Bladet

Keane i clinch med spillerne

-

Roy Keane var en benhård nyser på grønsvaere­n. Han skånede hverken sig selv eller modstander­ne.

Som assisteren­de landstraen­er for Irland er den 47årige tidligere Manchester United-kaptajn i sandhed også en mand, der deler vandene både blandt fodboldfan­s, men også blandt de irske landsholds­spillere.

Hen over sommeren og i begyndelse­n af efteråret har Roy Keane således vaeret i clinch med flere af spillerne i fuld offentligh­ed.

Temperamen­tsfulde Roy Keane har vaeret utilfreds med, at spillere som Jonathan Walters (aktuelt skadet) og Harry Arter (med i truppen igen efter en skade) ikke ville traene tidligere på sommeren på et tidspunkt, hvor de var skadet.

I den forbindels­e optog Burnely-spilleren Stephen Ward en lydfil på WhatsApp, hvor Roy Keane fuldstaend­ig kammer over, fordi hverken Walters eller Arter havde deltaget i landsholds­traeningen i tre dage.

Roy Keane råbte og skreg over manglen på profession­alisme hos spillerne.

Siden kaldte han Harry Arter både ’prick’ og ’cunt’ (direkte oversat betyder det pik og kusse, red.), fremgår det af lydfilen fra Stephen Ward, der meget passende ikke er med i truppen mod Danmark, fordi han aktuelt er skadet.

Landstraen­er Martin O’Neill har talt med Stephen Ward, der angiveligt har beklaget, at oplysninge­rne er blevet laekket. Walters er stadig ude med en skade, mens Harry Arter er med i truppen til opgøret mod Danmark.

Op til mødet med Danmark forsøger man nu i den irske lejr at skabe ro og harmoni.

Så sent som i går forud for dagens opgør sagde Jeff Hendrick på pressemøde­t, at han ’elsker’ Roy Keane, fordi han har hjulpet ham til at blive en bedre spiller på banen.

– Efter vi havde tabt 1-4 til Wales i Nations League, satte vi os ned og talte tingene igennem, forklarer Jeff Hendrick.

Roy Keane har vaeret involveret i kontrovers­ielle situatione­r flere gange. I 2002 ved VM i Japan og Sydkorea endte han i en fejde med manager Mick McCarty, og i 2016 gik han igen over stregen. Ofte ender det med, at Keane må indrømme, han bliver lidt for personlig over for folk.

Roy Keanes tidligere holdkammer­at Tony Cascarino har i avisen Express ikke meget tilovers for den assisteren­de manager for Irland.

– Det bliver ofte for personligt. I 2016 blev han bedt om at undskylde over for Aiden McGready, Jeff Hendrick og Daryl Murphy.

– Jeg har ingen sympati for ham, fordi han ofte går efter en bestemt person.

– Du ved, det går galt, når Roy giver dig et bestemt blik, lyder forklaring­en fra Tony Cascarino.

Jeg har ingen sympati for ham, fordi han ofte går efter en bestemt person

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Roy Keane er ikke kendt for at pakke tingene ind – heller ikke over for de irske landsholds­spillere.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Roy Keane er ikke kendt for at pakke tingene ind – heller ikke over for de irske landsholds­spillere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark