Ekstra Bladet

DR SPORTEN UNDGÅR FYRINGER HER ER DE PROGRAMMER, DER LUKKER

STATUS: Tre rutinerede journalist­er stopper frivilligt – og frreelance­rne får mindre at lave

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE SØREN SCHMIDT Haren@eb.dk; ss@eb.dk

De ansatte i Danmarks Radio har haft en forfaerdel­ig uge.

Flere hundrede er blevet afskediget, medarbejde­rne har nedlagt arbejdet, og flere programmer er udgået som følge af den aktuelle krise.

Et af de steder, hvor ledelsen efter den politiske beslutning om at stramme DR’s budget betragteli­gt valgte at saette ind, var sportsreda­ktionen.

Og der bliver tale om en stramning, hvor eksempelvi­s de daglige nyhedsudse­ndelser forsvinder fra tv.

Men egentlige fyringer slipper man for, erfarer Ekstra Bladet.

Tre medarbejde­re har valgt at tage imod frivillige aftraedels­esordninge­r, mens de tilknytted­e freelancej­ournaliste­r i denne uge har fået besked på, at man fremover ikke vil kunne tilbyde samme maengde arbejde som før.

Mange rettighede­r

– Det siger sig selv. Vi bliver mindre. Det er politisk bestemt. Vi vil få faerre opgaver, og derfor vil der vaere mindre at lave, siger Anders Kern Boje, der er underdirek­tør i DR.

Han tilføjer, at DR Sporten fra 1. januar stopper alle nyhedsudse­ndelser på tv, men at man stadig har masser af rettighede­r.

– Vi fortsaette­r med LIGA på P3, som vi kender det fra i dag. Og vi har det store sportsshow i Herning og VM i håndbold, siger han med henvisning til to begivenhed­er, der finder sted allerede i januar – og som ikke bliver berørt af besparelse­rne.

Der har vaeret rygter om, at LIGA skulle nedlaegges, og at sport på P3 udelukkend­e skulle centreres om Superliga-daekningen, der ikke bliver berørt af besparelse­rne.

Sådan bliver det ikke

– endnu.

Først fra sommeren 2020,

hvor daekningen primaert kommer til at ligge i weekenden, mens det selvfølgel­ig fortsaette­r i midtugen, når der er tale om eksempelvi­s dansk deltagelse i Europa League.

Del af modellen

– Nu vil vi i den naermeste tid saette os ned og gå i idéudvikli­ngsmode, siger Anders Kern Boje og tilføjer, at man i højere grad vil forsøge at integrere de vaesentlig­ste sportsnyhe­der i eksempelvi­s TV Avisen – og henviser til den verserende konflikt mellem Spillerfor­eningen og DBU, der har praeget Alandshold­et de seneste mange uger.

Ud over platformen

– Her så vi jo Henrik Liniger udtale sig på så godt som alle DR-kanaler. Det er en del af modellen. Og mere i takt med tiden, siger han med henvisning til, at sportsnyhe­derne, når de er store nok, når ud over sportens platform.

DR’s spareplan er en konsekvens af det seneste medieforli­g, hvor DR blev pålagt at spare 20 procent på budgettet.

I alt bliver nedlagt. 382 stillinger Her kan du få et overblik, over, hvilke kanaler og programmer bliver påvirket af spareplane­n og de mange fyringer i DR.

Programmer

De korte udgaver af TV Avisen på DR1 nedlaegges.

’Sundhedsma­gasinet’ og ’Kulturmaga­sinet Gejst’ lukker i 2019. ’Langt fra Borgen’ lukker også.

Der siges farvel til en raekke livsstilsp­rogrammer, herunder ’Antikduell­en’ og ’Guld i købstaeder­ne’.

’DR2 Dagen’ lukker allerede i år.

De daglige sportsnyhe­der på tv udgår og vil fremover kun vaere at finde på online på dr.dk.

Sportsbegi­venheder rammes også af spareknive­n. Cykelløbet Tour de France og Champions League-håndbold forsvinder fra DR.

Den saerskilte radiodrama lukkes på radioen.

Fra 2019 vil der blive sendt mindre fredagsund­erholdning.

Kanaler

DR Ultra og DR3 skal fra 2020 ikke laengere sendes på tv, men udelukkend­e vaere et rent digitalt tilbud.

DRK og DR2 laegges sammen til én kanal under navnet DR2.

De tre radiokanal­er P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz lukkes fra 2020. Noget af musikken og formidling­en flyttes til andre radiokanal­er, mens andet kan komme som podcasts.

Nu vil vi i den naermeste tid saette os ned og gå i idéudvikli­ngsmode

Kilde: DR

 ??  ??
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Et lys i mørketBlod­badet i DR rammer sporten mildere end frygtet. De ansatte slipper for egentlige fyringer, men samtidig er freelancer­e blevet varslet, at de får mindre at lave.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Et lys i mørketBlod­badet i DR rammer sporten mildere end frygtet. De ansatte slipper for egentlige fyringer, men samtidig er freelancer­e blevet varslet, at de får mindre at lave.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark