Ekstra Bladet

Slut for Vonn

Skistjerne­n Lindsey Vonn har skiftet mening og vil stoppe – selvom hun er taet på at overhale Ingemar Stenmark

- POUL FERDINAND RITZAU pf@eb.dk

Den amerikansk­e skistjerne Lindsey Vonn meddeler, at hun indstiller karrieren efter den kommende alpine saeson.

Det fortaeller hun til NBC Sports ifølge nyhedsbure­auet AFP.

I vinter sagde amerikaner­en ellers, at hun ville blive ved, indtil hun havde overhalet svenske Ingemar Stenmark som den alpine skiløber med flest World Cup-sejre i karrieren.

Det synspunkt har hun vaeret nødt til at aendre.

– Får jeg rekorden, er det en drøm, der går i opfyldelse.

– Hvis jeg ikke får den, så har jeg stadig haft en helt vildt succesfuld karriere. Jeg er stadig den kvinde, der har vundet flest sejre, siger 33-årige Lindsey Vonn.

Amerikaner­en har hentet 82 World Cup-sejre i karrieren, mens slalom-og storslalom legende n Ingemar Stenmark har 86 sejre.

Lindsey Vonn har primaert specialise­ret sig i fartdiscip­linerne styrtløb og Super G, men hun har også taget World Cup-sejre i slalom og storslalom.

Hun har fire gange vundet den samlede World Cup, og hun har i alt 16 samlede World Cup-sejre i de enkelte discipline­r, otte i styrtløb, fem i Super G og tre i kombineret.

Amerikaner­en har vundet en guld- og to bronzemeda­ljer ved OL, mens det er blevet til to guldmedalj­er, tre sølvmedalj­er og to bronzemeda­ljer ved VM.

Det ville formentlig vaere blevet til flere af slagsen, hvis det ikke havde vaeret for de skader, der har plaget Lindsey Vonn gennem karrieren.

– Fysisk er jeg nået til et punkt, hvor det ikke giver mening.

– Jeg vil rigtig gerne kunne vaere aktiv, når jeg bliver aeldre, så jeg bliver nødt til at se på min fremtid og ikke kun, hvad der ligger lige foran mig, siger hun.

Fysisk er jeg nået til et punkt, hvor det ikke giver mening

 ?? FOTO: AP ?? Lindsey Vonn har hentet 82 World Cup-sejre i karrieren, mens slalom- og storslalom­legenden Ingemar Stenmark har 86 sejre.
FOTO: AP Lindsey Vonn har hentet 82 World Cup-sejre i karrieren, mens slalom- og storslalom­legenden Ingemar Stenmark har 86 sejre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark