Ekstra Bladet

Hans prostata var fyldt med kraeft

-

efterfølge­nde biopsier.

Tredje gang, han fik lavet en biopsi uden en forudgåend­e MR-skanning, blev han alvorligt syg af blodforgif­tning og måtte indlaegges i seks dage.

Men laegernes argument var, at han ikke kunne få foretaget en MR-skanning, fordi så ville hans pacemaker ’ryge ud af hans krop’.

– Fra starten har jeg bedt om at få MR-skanning. Men de havde skrevet ind i min journal, at det kan jeg ikke få, fordi jeg har pacemaker. Og det viser sig, at det er løgn. Det har man kunnet få i ti år, siger Per W. Petersen, der har researchet en del på sit eget sygdomsfor­løb.

– MR-skanning er ellers det allerbedst­e til at se, hvordan det står til med kraeften. Biopsier er langt mere unøjagtige. Fordi nålene kommer kun 18 millimeter ind i prostata, og prostata er jo meget større. Og de kan slet ikke komme om på bagsiden af prostata.

– Men de er meget glade for at lave biopsier derude (på Herlev, red.), og det gør så forbandet ondt, og det er en blodig procedure, siger han.

Derfor tog han i foråret kontakt til en overlaege på Aarhus Universite­tshospital for at høre hendes mening om, hvorvidt han kunne få en MR-skanning. Hun svarede, at det kunne man godt, hvis man tog nogle saerlige hensyn, blandt andet ved at skanne med en feltstyrke på 1,5 Tesla. Samme vurdering gav Per Petersens hjertelaeg­e. Derfor inviterede overlaegen Per W. Petersen over, så han i stedet kunne blive behandlet i Aarhus. Man har nemlig ret til en second

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark