Ekstra Bladet

Bare rolig, du skal ikke give os nogen penge. Vi har trukket dem fra din konto

-

tidlige afrejsetid­spunkt var der ikke nogen medarbejde­r til at besigtige bilen med ham, og Brian Aherne blev derfor noget overrasket, da biludlejer­en haevede pengene og sendte ham en besked med ordlyden:

’Dont worry. You don't have to give us any money. We already pulled the money out of your account’ (bare rolig, du skal ikke give os nogen penge. Vi har trukket dem fra din konto, red.).

– Først da jeg bad om det, fik jeg et billede af skaden og en kvittering på 274 euro.

– Men kvittering­en viser kun, at arbejdet er udført. Der er ingen arbejdsbes­krivelse, eller hvor mange timer de har brugt, og jeg har heller ikke fået nogen billeder af, hvordan bilen ser ud nu, siger Brian Aherne, der ikke kan lade vaere med at taenke på, om biludlejni­ngsselskab­et Auto Banga Rent a Car spekulerer i opkraevnin­ger, og han advarer andre mod at bruge selskabet.

– Det er lidt ’easy money’ (nemme penge, red.). Havde beløbet vaeret 1200 euro, ville man råbe op, men fordi det er sådan et beløb, så taenker de sikkert, det går nok, fordi det er nogle rige danskere.

Brian Aherne slipper dog nådigt fra ekstraregn­ingen, fordi han har tegnet en tillaegsfo­rsikring på billeje på 89 kroner årligt hos sit forsikring­sselskab, Alm. Brand. Derfor er det Alm. Brand, som kommer til at betale det litauiske biludlejni­ngsselskab.

Og det danske forsikring­sselskab har flere eksempler på biludlejni­ngsselskab­er, som ser en lukrativ forretning i danske kunder.

EN DANSK KVINDE

i 40’erne lejede i august en bil på Sicilien. Kvinden fik en skade på sin lejebil, mens den holdt parkeret, og det ene baglygtegl­as blev ødelagt. Det lokale udlejnings­firma skrev en regning på, hvad der svarer til 7000 kr. for udbedring af det knuste glas. Hun får dog også daekket skaden via tillaegsda­ekningen.

– Kunder, der rejser til udlandet og lejer bil, bliver i stigende grad bonet for mange tusind kroner for småskader. Desvaerre er det blevet så udbredt, at vi har valgt at lave en tillaegsfo­rsikring, hvor kunden kan forsikre sig for en selvrisiko på op til 15.000 kroner, siger Pia Holm Steffensen, privatdire­ktør i Alm. Brand.

 ??  ?? PÅ GRUND AF DET
PÅ GRUND AF DET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark