Ekstra Bladet

Sex og smerte booster kroppen

-

Sex kan højst sandsynlig laegge en daemper på smerterne eller måske helt fjerne dem.

For onani og ikke mindst sex, saerligt hvis det fraekke krydres med en orgasme eller to, får helt automatisk hjernen til at udskille en raekke gode, sunde og samtidig smertestil­lende hormoner. Herunder ikke mindst endorfiner, kroppens egen morfin, der udløses i forbindels­e med for eksempel sex, stress og smerter.

Et andet sundt og vanedanned­e positivt hormon er lykke- og kaerlighed­s-hormonet oxytocin. Blot fysisk naerhed, kram, kys og sex bidrager til, at oxytocin bliver frigivet – og rent faktisk i noget større doser hos kvinder end hos maend.

– At min krop og hjerne reagerer så positivt på hardcore smerte, der evner at overdøve og undertrykk­e mine kroniske smerter, handler ikke kun om det rent fysiske, jeg udsaettes for. Den store tillid og samhørighe­d, jeg på meget kort tid har opnået sammen med den person, der i dag svinger pisken over rygstykker­ne på mig, betyder mindst lige så meget for mig, fortaeller Else.

kun kontraktli­gt forbundet til den person, der bogstaveli­gt talt styrer slagets gang ned i mindste detalje, når der er smerte og afstraffel­se på menuen.

Else har også ladet sig braendemae­rke med sin herskerind­es initialer på låret – som et evigt bestående tegn braendt ind i kødet på det meget intense forhold, de to kvinder har kørende sammen.

– De blå og gule maerker og blodunderl­øbne plamager forsvinder lige så langsomt igen. Det gør braendemae­rket ikke. Det vil pryde min krop til evig tid – og hver eneste dag minde mig om, at jeg delvist tilhører en anden.

– Det booster i lige så høj grad som det fysiske mit velbefinde­nde i hverdagen.

– Det samme gør den daglige kontakt via smartphone­n, hvor gryden konstant holdes i kog – indtil vi naeste gang skal mødes for at lege sammen, slutter Else.

Det er for mig, gang på gang, en ret så fantastisk og meget vanedannen­de oplevelse og følelse

 ??  ?? HUN ER IKKE
HUN ER IKKE
 ??  ?? Den 39-årige singlemor fra Horsens har det bedst både fysisk og mentalt, når hun har vaeret under behandling i BDSM-klubben.
Den 39-årige singlemor fra Horsens har det bedst både fysisk og mentalt, når hun har vaeret under behandling i BDSM-klubben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark