Ekstra Bladet

Det skal du passe på

-

Vaer kritisk

Saerligt i den gamle bydel er det nemt at blive snydt af gadehandle­re. Det oplevede jeg selv, da jeg købte et par skåle på et marked. Jeg gav 100 kroner for 12 små skåle. Da jeg kom ud fra markedet, så jeg en butik, der solgte de praecis samme ’håndmalede’ skåle til den halve pris.

Drop privat-taxaen

Når du dribler ud af lufthavnen opkaldt efter grundlaegg­eren af det moderne Tyrkiet, Atatürk, står der et privat-taxaselska­b klar til at arrangere kørsel til dit hotel – og de henter dig også glaedeligt, når du skal hjem igen. Men de er rasende dyre og kører ikke med taxameter. Derfor bør man blot gå forbi dem og ud til de gule taxaer, der holder foran lufthavnen. En taxatur fra lufthavnen til centrum af Istanbul bør ikke koste mere end 70 kroner.

Vaelg de rigtige sidegader

Har du før rejst i sydens lande, ved du, at det vrimler med turistfael­der, der serverer elendig mad til en høj pris. Det samme er tilfaeldet i den tyrkiske hovedstad. Ender du i en gade, hvor tjenere på kryds og tvaers forsøger at hive dig ind i deres lumre restaurant, skal du blot gå videre. Hvis du fortsaette­r vaek fra menneskemy­lderet, er det naesten 100 procent sikkert, at du finder et autentisk og lokalt sted i en helt anden prisklasse.

Under renovering

Den Blå Moské er lige nu under en større renovation og langt fra lige så bjergtagen­de i den nuvaerende form som ellers.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark