Ekstra Bladet

Det gik da okay

Emil Nielsen stod formidabel­t og pillede totalt pynten af de franske storskytte­r, men målmanden måtte alligevel nøjes med at vaere taet på sensatione­n mod Mikkel og co.

- JAN KJELDTOFT Toft@eb.dk

En mand strålede over alle andre: Emil Stabil fra Skjern!

Den 21-årige aarhusiane­r er på sine bedste dage svaer at passere – bare spørg Mikkel Hansen, Uwe Gensheimer, Nedim Remili og et par stykker til fra en vis parisisk håndboldkl­ub.

Emil Nielsen terroriser­ede de franske skytter, fløje og strege, og den unge mand i blåt holdt i den grad Skjern inde i kampen i den spaede start, da han lukkede buret totalt af. Paris bragte sig først i front 2-1, da der var spillet ti minutter. Da stod Emil Nielsen allerede bonet for syv solide parader. Han nåede 20 i alt!

Men nok er manden fra øst. Han har på en saeson og en sjat fuldstaend­ig underkaste­t sig vestkysten­s hårde skepsis mod tillaegsor­d og modstand mod selvros.

På dagen kan vi drille alle

Vi kaemper røven ud af bukserne

Min drøm er selvfølgel­ig at komme med til VM på hjemmebane i januar

– Det gik meget godt, ikke? – Det var okay. Jeg synes, vi kaempede, og det var virkelig vigtigt. Jeg synes også, vi havde fortjent sejren. Det er virkelig synd, vi kommer afsted med ingenting. Så må vi tage det med, vi kan – og det er, at vi har leveret en sindssyg god praestatio­n mod verdens måske bedste hold. Vi viste det sidste år mod Veszprem, og nu har vi gjort det igen. På dagen kan vi drille alle.

– Har du siddet i dagevis og boget skudstatis­tikker på Mikkel og de andre?

– Ikke mere end normalt. Jeg kigger vel et par kampe igennem, og så er det dét. Som i den danske liga.

– Det virkede meget godt i dag …

– Jow, det var okay. Vi kaemper røven ud af bukserne.

– Hold nu op: Du spiller et brag af en kamp – nu må jeg sige det, som det er!

– Tak for det. Tak. Det var en fin kamp. Uden tvivl. Men vi er et hold, og jeg kunne ikke gøre det alene – det er vigtigt at huske.

– Men det også vigtigt at huske, at du er østjyde! Du behøver ikke vaere så beskeden …

– Haha. Jeg laerer hurtigt. Men igen … Det var en god kamp, jeg står fint, og det kan jeg også selv tage med videre i en saeson, der har vaeret lidt op og ned både i forsvar og med vores målmandspr­aestatione­r. Der er helt sikkert masser at tage med.

– Det ligner lidt en fejl, at du ikke er med i den naeste landsholds­trup. Hvad taenker du?

– Det ved jeg ikke. Det er jo Nikolajs valg, og jeg vil gøre alt for at komme med. Min drøm er selvfølgel­ig at komme med til VM på hjemmebane i januar. Det kunne vaere kaempestor­t og en drengedrøm. Nu fik jeg debut sidste år, og jeg har fået blod på tanden. Det vil jeg rigtigt gerne prøve igen.

Så langt kunne man drive Emil Nielsen efter en aegte håndbold-thriller, hvor fanden tog ved Thomas Mogensen. Veteranen kom med voldsom udstråling, dirigerede – og smadrede selv ti kugler i kassen.

– Den må vaere svaer at sluge?

– Ja, og det er jo det, der et eller andet sted er vanvittigt: At man skal stå her og vaere traet af at tabe knebent til Paris. Men jeg har svaert ved at finde glaede ved det. Jeg ved godt, vi spillede en rigtig god kamp, men lige i nuet er det mega frustreren­de.

– Har de dommertaek­ke til sidst?

– Jeg synes i hvert fald ikke, at der var straffe på den sidste. De spiller syv mod seks, og han hopper ind over og braender – jeg kan ikke se, hvorfor det skal belønnes. Slet ikke på udebane i Champions League. Lad mig sige det på den måde: Jeg er ikke sikker på, vi havde fået den i Paris …

– I onsdags tabte Ihjemme med tre til KIF – hvad er det med jer?

– Jeg ved sgu ikke, hvad jeg skal sige. Kampene kommer vaeltende, og vi prøver at ramme et niveau, så vi kan praestere hver tredje dag. Der har vaeret nogle udfald, og dem kaemper vi selvfølgel­ig med. Men hånden på hjertet: Når du går ind i Boxen med 7000 tilskuere og møder Paris, så er det nok lettere at finde gnisten.

– Det aendrer ikke på, at indsatsen mod Kolding var fuldstaend­ig uacceptabe­l, siger Thomas Mogensen.

– I dag var en fed oplevelse, og vi viser, at vi kan spille rigtigt godt. Vi har set begge ender af vores niveau på en uge.

Vi prøver at ramme et niveau, så vi kan praestere hver tredje dag

 ?? FOTO: JOHN RANDERIS ?? Klassekamp 21-årige Emil Nielsen stod et brag af en kamp, hvor han hev den ene kanonredni­ng op efter den anden.
FOTO: JOHN RANDERIS Klassekamp 21-årige Emil Nielsen stod et brag af en kamp, hvor han hev den ene kanonredni­ng op efter den anden.
 ?? FOTO: JOHN RANDERIS ??
FOTO: JOHN RANDERIS
 ?? FOTO: JOHN RANDERIS ?? Thomas Mogensen gjorde med sine ti mål sit til, at Skjern spillede lige op med PSG i store dele af kampen. Det var dog alligevel ikke nok til at besejre et af verdens bedste klubhold.
FOTO: JOHN RANDERIS Thomas Mogensen gjorde med sine ti mål sit til, at Skjern spillede lige op med PSG i store dele af kampen. Det var dog alligevel ikke nok til at besejre et af verdens bedste klubhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark