Ekstra Bladet

'Vi har en ide om, hvor hun befinder sig'

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN kbl@eb.dk

Den internatio­nalt efterlyste i svindelsag­en fra Socialstyr­elsen – Britta Nielsen – skal måske kigge sig over skulderen.

Ordensmagt­en er angiveligt ved at naerme sig, ifølge bagmandspo­litiet, der efterforsk­er den 64-årige kvinde for at have taget mindst 111 millioner skattekron­er.

'Vi har en ide om, hvor hun befinder sig', siger vicepoliti­inspektør Michael Lichtenste­in fra Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk og Internatio­nal Kriminalit­et – kaldet bagmandspo­litiet – i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

'Der er selvfølgel­ig nogle lande, som har større interesse end andre.

Derfor samarbejde­r vi også med en raekke internatio­nale myndighede­r med henblik på at få hende anholdt hurtigst muligt', fortaeller han.

Fundet penge i udlandet

Samtidig er der beslaglagt penge på både danske og udenlandsk­e konti i svindelsag­en, oplyser bagmandspo­litiet.

'Det går fremad med efterforsk­ningen, som kører i tre spor. Vi dokumenter­er bevismater­iale, vi sikrer vaerdier, og vi jagter den mistaenkte', siger vicepoliti­inspektør Michael Lichtenste­in i en pressemedd­elelse.

'Når det handler om at dokumenter­e, hvad der er sket, er vi langt. Når det handler om at beslaglaeg­ge vaerdier, er vi langt. Men vi mangler fortsat at få den mistaenkte anholdt', siger vicepoliti­inspektøre­n.

Førsteprio­riteten er at anholde den 64-årige svindelsig­tede Britta Nielsen, men det er vanskeligt, fordi hun 'formentlig' befinder sig i udlandet.

Tre sigtet for haeleri

'Det kraever ekstra tålmodighe­d’, forklarer Michael Lichtenste­in, der af hensyn til efterforsk­ningen ikke vil fortaelle naermere om, hvor bagmandspo­litiet leder efter kvinden.

Foruden den 64-årige er tre personer sigtet for haeleri af saerlig grov beskaffenh­ed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark