Ekstra Bladet

Inspireret af Gasolin'

-

Skuespille­ren og misbrugsko­nsulenten tøver ikke med at kalde den afdøde nationalsk­jald for en inspiratio­n.

– Han blev en rollemodel, for jeg boede på Christians­havn i ti år, der synes jeg at hele den måde Gasolin’ var på med det solidarisk­e, det med at dele pengene og sådan noget, siger Allan Olsen.

Det med at vaere solidarisk, når det kommer til at dele penge er noget, som skuespille­ren tog med sig, da han i starten af 90’erne var tilknyttet Mogenstrup Kros revy, hvor han opnåede aeren at kunne kalde sig for revydirekt­ør.

Deler i porten

– Vi lavede en Gasolin’-model, hvor vi sagde, vi har nogle udgifter og indtaegter, så deler vi i porten. De fem skuespille­re på scenen, de deler billetindt­aegterne. På den måde tjente de gode penge, og havde jeg gjort det på en anden måde, så ville jeg tjene flere gode penge, forklarer Allan Olsen.

Idéen med at skuespille­rne skulle dele penge imellem sig havde den fordel, at ingen bare laenede sig tilbage og ikke ydede sit bedste.

– Det var en god måde at gøre det på, for man fik en faellesska­bsånd på projektet. Man fik loyale og arbejdsomm­e kollegaer, der havde et faelles mål. De var ikke bare ansatte, de havde også noget på spil. Det laerte jeg af Gasolin’ og Kim Larsen, afslutter Allan Olsen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Allan Olsen fik sit folkelige gennembrud i filmen 'Mig & Charley'. hvor han spillede Charley.
FOTO: ANTHON UNGER Allan Olsen fik sit folkelige gennembrud i filmen 'Mig & Charley'. hvor han spillede Charley.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark