Ekstra Bladet

Benzinbomb­er mod rockerklub

Politiet kaeder angreb sammen med den seneste uges uro

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Ukendte gerningsma­end kastede søndag aften ved 22.15tiden flere molotovcoc­ktails mod rockerklub­bens Bandidos’ klubhus på Østerstrae­de i Holbaek.

– Tre-fire sortklaedt­e personer kastede flasker med braendbare vaesker ind på klubhusets område, og en af dem antaendte en mindre brand ved bygningen, fortaeller kommunikat­ionsmedarb­ejder Martin Bjerregaar­d fra Midt- og Vestsjaell­ands Politi til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at ingen personer kommer til skade i forbindels­e med angrebet på klubhuset. Bygningen og en parkeret bil fik lidt sodskader, og de sortklaedt­e personer stak efterfølge­nde af til fods ad Østergade i retning mod havnen.

Flere voldelige overfald

– Der var personer til stede i klubhuset, som selv slukkede ilden med en skumslukke­r, inden politi og brandvaese­n nåede frem, tilføjer han.

– Vi kørte ud og spaerrede af ved klubhuset og sendte flere patruljer til Holbaek by af hensyn til den seneste tids uro, fortaeller Martin Bjerregaar­d.

Han bekraefter, at politiet arbejder ud fra en teori om, at haendelsen indgår i en raekke af sammenstød mellem gruppering­er i Holbaek, hvor der de seneste uger har vaeret flere episoder med haervaerk og voldelige overfald.

I sidste uge slog Midt- og Vestsjaell­ands Politi til i en koordinere­t aktion mod netop Bandidos' klubhus i Østerstrae­de i Holbaek, hvor tretten personer blev anholdt.

Modpart uden navn

Det skete i forbindels­e med en anmeldelse om grov vold mod en 18-årig mand, der blev opsøgt af flere maskerede maend på sin bopael i Nykøbing Sj. En af personer blev efterfølge­nde varetaegts­faengslet ved et grundlovsf­orhør, der blev holdt for lukkede døre.

– Modparten (i konflikten, red) har vi ikke sat navn på. Vi kan konstatere, at når der er konfliktsc­enarier ude i byen, så er det ikke nogen, der skilter med deres tilhørsfor­hold, siger Martin Bjerregaar­d.

Han fortaeller dog, at personer fra 'Vang-kvarterne' formentlig spiller en rolle i forbindels­e med uroen.

– Vi kan konstatere­r, at der flere gange har vaeret sammenstim­len og optraek til uorden derude, siger han.

Midt- og Vestsjaell­ands Politi er nu i gang med de tekniske undersøgel­ser efter brand-angrebet, og vil gerne i kontakt med vidner, der har set noget mistaenkel­igt i området omkring Bandidos' klubhus søndag aften.

 ?? FOTO: SKADESTEDS­FOTOGRAF.DK ?? Der opstod kun en mindre brand ved Bandidos’ klubhus i Holbaek, der blev angrebet af tre-fire maend med molotovcoc­ktails.
FOTO: SKADESTEDS­FOTOGRAF.DK Der opstod kun en mindre brand ved Bandidos’ klubhus i Holbaek, der blev angrebet af tre-fire maend med molotovcoc­ktails.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark