Ekstra Bladet

Nye fartfaelde­r smadres på stribe

-

Fem ud af 20 staerekass­er, der skal afsløre fartsynder­e på de danske landeveje, er allerede sat ud af spillet ved haervaerk.

Men det er forventeli­gt, siger Vejdirekto­ratet om de nye fartfaelde­r. Erfaringer fra Sverige og Norge viser, at haervaerke­t aftager med tiden.

Senest gik det natten til søndag ud over to staerekass­er ved Grenåvej i Aarhus.

I Måløv blev en staerekass­e udsat for haervaerk i sidste uge, og det samme skete i forrige uge for to apparater i Albertslun­d.

Dermed er fem staerekass­er på kort tid sat ud af spillet. I Måløv er den dog repareret og igen i drift.

Hos Vejdirekto­ratet aergrer man sig over ødelaeggel­serne:

– Det er selvfølgel­ig rigtig frustreren­de, men når vi skeler til udlandet, kan vi godt se, at det er det, der sker i starten, siger afdelingsl­eder Marianne Foldberg Steffensen.

– Så tager haervaerke­t lige så stille af, når det har mistet nyhedens interesse. Det forventer vi også sker i Danmark, siger hun.

Repareres hurtigt

Staerekass­erne bliver repareret, så hurtigt det kan lade sig gøre, lyder det fra Vejdirekto­ratet.

– Vi skifter glasset, lige så hurtigt vi kan. Og så vil vi blive ved med at forsøge at forklare, at der er en sammenhaen­g mellem, at dér hvor staerekass­erne står, også er dér, ulykkerne sker.

Staerekass­ernes kameraer er placeret 1,40 meter over jorden. I Sverige haenger de oppe i 2,20 meters højde.

– En del af pilotproje­ktet er også at undersøge, om vi kan have kameraerne i 1,40 meters højde, eller vi skal op på 2,20 meter som for eksempel i Sverige.

– Hvis vi skal det, kan vi ikke bruge politiets kameraer. De kraever nemlig, at billederne tages i en lavere højde, hvor man har en mere direkte vinkel til føreren af bilen, således at billederne kan bruges som bevismater­iale i retten, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Alle tilfaelde af haervaerk anmeldes til politiet. ritzau

 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX ?? Fem af 20 nye stationaer­e fartfaelde­r, kaldet staerekass­er, er allerede smadret. Men Vejdirekto­ratet tror, det snart stopper.
FOTO: RITZAU/SCANPIX Fem af 20 nye stationaer­e fartfaelde­r, kaldet staerekass­er, er allerede smadret. Men Vejdirekto­ratet tror, det snart stopper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark