Ekstra Bladet

HALLOWEENS HAERGEN

- Kamma Ankjaerø Ny Munkegade 80 Aarhus C

Engang var efterårsfe­rien en hyggelig uge, hvor man travede ture i skoven og måske kom hjem med lommen fuld af kastanjer.

Det var også dengang, man kunne faerdes i skoven uden absolut at deltage i et løb og halse afsted uden at have øje for skovens efterårsfa­rver.

I dag er efterårsfe­rien alt andet end hyggelig

I dag er efterårsfe­rien alt andet end hyggelig. Hvert år fylder forlystels­esparker og forretning­er børnenes fantasi til det sygelige med reklamer for halloweens raedsler.

’Tag din bedstemor med’, stod der i en reklame. En otteårig dreng tog sin bedstemor med til halloween i en forlystels­espark. Dagen efter fortalte bedstemode­ren, at drengen havde haft mareridt om natten efter oplevelser­ne i parken.

Der er meget, der tyder på, at forlystels­esparkerne forsøger at overgå hinanden i at skraemme børnene – koldt og kynisk. I en af parkerne kan børn få hovedet hugget af, hvis de er over 12 år. Hvorfor er der 100.000 danske børn, der har en angstlidel­se?

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Kamma Ankjaerø synes, at det har taget overhånd med halloween, og hun frygter, at flere børn får angst.
FOTO: MOGENS FLINDT Kamma Ankjaerø synes, at det har taget overhånd med halloween, og hun frygter, at flere børn får angst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark