Ekstra Bladet

Skandalen ingen taler om

-

I sagen om Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen og de 111 millioner kroner er der stor fokus på, hvordan hun kunne snyde systemerne, hvorfor kontroller­ne svigtede i årevis, og hvorfor hverken Danske Bank eller skattevaes­enet reagerede på en offentlig ansats milliontra­nsaktioner.

Det er slemt nok i sig selv. Men den største skandale er, at offentlige milliarder hvert år bliver brugt uden en løbende evaluering af, om midlerne gør nogen som helst nytte. Hvis det offentlige gad undersøge, om folkets surt tjente skattekron­er havde de tilsigtede, positive virkninger, var snyderiet straks blevet afsløret.

Den slags undersøgel­ser er imidlertid upopulaere, for ofte viser det sig, at offentlige midler bliver spildt på vaerdiløse projekter – så det taler vi ikke om, og heri ligger den virkelige skandale.

Michael Thestrup Brønshøj

 ?? FOTO: NIELS SVALEBØG/RITZAU SCANPIX ?? Manglende kontrol med satspuljem­idlerne er grunden til svindel, konstatere­r Michael Thestrup.
FOTO: NIELS SVALEBØG/RITZAU SCANPIX Manglende kontrol med satspuljem­idlerne er grunden til svindel, konstatere­r Michael Thestrup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark