Ekstra Bladet

NED MED SKATTEN ELLER ...

-

BERLINGSKE, velhaverne­s talerør, hvis mantra i årevis har vaeret: Ned med skatten, er dybt skuffet over Venstre.

Dels fordi finansmini­ster Kristian Jensen har meldt ud, at partiet denne gang – i modsaetnin­g til valget i 2015 – ikke går til valg på skattelett­elser.

Asociale nedskaerin­ger, mindre omsorg for de syge, for børnene, og for de gamle er alt for høj en pris at sluge

OG DELS FORDI partiet i en storstilet kampagne praler af, at velfaerden har fået tilført 75 milliarder kr. over de seneste 17 år, hvoraf Venstre har haft regeringsm­agten i de 13.

Og hvad vaerre er: Flere og flere danskere foretraekk­er bedre velfaerd frem for skattelett­elser. Også Venstre-vaelgere.

DET VISER EN NY Gallup-undersøgel­se, som Berlingske selv (det må have gjort ondt!) bragte i weekenden.

Her foretraekk­er et stort flertal – omtrent tre fjerdedele – at bruge flere penge på sundhed, aeldreplej­e, uddannelse og daginstitu­tioner end på at få skatten lettet. Det er et markant skred, idet tidligere undersøgel­ser har vist 50-50.

BERLINGSKE-CHEFREDAKT­ØR Tom Jensen er da også helt oppe i det røde felt. I en leder skaelder han befolkning­en ud, og Venstres politik får maerkatet ’sølle og uambitiøs’.

– Situatione­n er meget alvorlig og kraever et politisk mod til at indlede en grundlaegg­ende borgerlig vaerdikamp om skat og omfordelin­g, lyder kampråbet fra chefredakt­øren.

VI ER HELT PÅ LINJE med det store flertal, som gang på gang har oplevet, at lettelser af indkomstsk­atten resulterer i et par hundrede kr. til dem i bunden, mens toppen – de mest velhavende – scorer den store gevinst.

ERHVERVSLI­VET RÅBER altid højt om behovet for skattelett­elser med påstande om, at de skaber vaekst og flere arbejdspla­dser.

Det har betydet, at skiftende regeringer over flere omgange har saenket selskabssk­atten. Og efterfølge­nde vaeret vidne til, at pengene er gået lige ned i aktionaere­rnes lommer.

EKSTRA BLADET SER gerne skattelett­elser – men ikke for enhver pris.

Og er prisen asociale nedskaerin­ger, mindre omsorg for de syge, børnene og for de gamle, er valget let:

Velfaerd frem for skattelett­elser.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Kristian Jensen vil ikke love skattelett­elser.
FOTO: PHILIP DAVALI Kristian Jensen vil ikke love skattelett­elser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark