Ekstra Bladet

LÖWFALD

En kritik med styrke som en kraftig efterårsst­orm har ramt Tysklands landstraen­er

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Nu falmer skoven trindt om land, synges der. Det er tid for løvfald.

Selv om de mangedobbe­lte verdensmes­tre Tyskland allerede er falmet, har landstraen­er Joachim Löw dog ikke taenkt sig at stoppe. Umiddelbar­t.

Resultatet mod de nuvaerende verdensmes­tre Frankrig er i og for sig underordne­t.

Det fortalte Joachim Löw på et forsinket pressemøde forud for kampen i aften kl. 20.45 i Nations League på Stade de France i Paris.

Som om den ellers udskaeldte landstraen­er ikke har problemer nok på banen, senest med 3-0nederlage­t til Holland, kom Joachim Löw og anfører Manuel Neuer til at haenge fast i den kaotiske trafik i byernes by.

– Jeg har talt med praesident­en (Reinhard Grindel, red.), og vi er enige om, at det lige nu handler om at stå sammen, sagde Joachim Löw, der allerede efter det historisk ringe VM i Rusland – med tysk farvel efter den indledende runde – kom under kaempe pres.

Kritikken vendt tilbage

Kritikken begyndte at ebbe ud, efter at der kom en tilkendegi­velse om, at Joachim Löw uanset hvad er landstraen­er frem til 2022, hvor der spilles VM i Qatar.

Til den tid vil han så have vaeret landstraen­er i 16 år.

Efter nederlaget til Holland er kritikken dog vendt tilbage i styrke som en kraftig efterårsst­orm.

Löw, der førte Tyskland til VM-titlen i 2014, har ellers siddet sikkert i saedet i 12 år, men kan ifølge flere tyske medier ikke have lang snor tilbage. Fodboldmag­asinet Kicker har svaert ved at se tegn på den nye start, som Löw lovede efter VM, og magasinet stiller spørgsmål ved traenerens fremtid i spidsen for Tyskland.

Jobsituati­onen gider Löw ikke selv forholde sig til.

– Videre (til naeste spørgsmål, red.). Jeg er ikke den rette at tale med det om, siger Löw.

Avisen Die Welt mener, at Löw er ved at løbe tør for argumenter og er nødt til at satse mindre på de spillere, der var med til at vinde verdensmes­terskabet for mere end fire år siden.

– Han må reagere, holdet behøver nye impulser, skriver Die Welt.

Og Tysklands største avis Bild spørger:

– Føler De nu presset, hr. Löw?

Det svarede landstraen­eren på under pressemøde­t:

– Jeg vidste, at der ville vaere kritik. Jeg accepterer kritik, men jeg kan også lukke af for kritikken.

Ny start

Tyskland vil med et nederlag vaere faerdig i Nations League, hvor der i sidste ende er pladser på højkant til det store og omfattende jubilaeums­EM i 2020 med 12 vaertsbyer, deriblandt København. Det vil dog ikke betyde, at Europas maegtigste fodboldnat­ion vil vaere ude, fordi man fortsat kan kvalificer­e sig via den almindelig­e EMkvalifik­ation.

På pressemøde­t proklamere­de Joachim Löw da også, at dagens kamp mod de regerende verdensmes­tre fra Frankrig bliver en ny start med aendret taktik og ny personsamm­ensaetning.

Det ’gamle’hold var bygget op omkring Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mats Hummels, Toni Kroos og Thomas Müller.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark