Ekstra Bladet

JEG SAETTER MIT EGO TIL SIDE

– Det er en udfordring at bevare motivation­en, når man gennem laengere tid er udenfor holdet, erkender Jannik Vestergaar­d

- MADS GLENN WEHLAST

Jannik Vestergaar­d har vaeret med på hele rejsen, men han har spillet vidt forskellig­e roller undervejs.

Den store, staerke stopper var inde i varmen til at begynde med, men efter 2-3nedturen mod Polen i oktober for to år siden røg han for alvor ud i kulden.

I går sad han på podiet sammen med landstraen­er Åge Hareide og Pierre-Emile Højbjerg, fordi de to spiller ’hovedrolle­r’ i testkampen mod Østrig i Herning.

Jannik Vestergaar­d har ikke spillet fra start siden juni sidste år i Kasakhstan – altså for 16 måneder siden – mens Pierre-Emile Højbjerg har vaeret ude fra landsholds­truppen i mere end to år.

– Der er hård konkurrenc­e om stopperpla­dserne, specielt efter vi skiftede fra tre til to stoppere. Alle andre stoppere har gjort det godt, og det er nu engang de valg en traener står overfor. Det er desvaerre fodboldens forbandels­e, dem der skal sidde udenfor, siger Åge Hareide og uddyber:

– Vi kender kvaliteter­ne til både Jannik Vestergaar­d og Pierre Emile Højbjerg. Og de ved, hvad vi ønsker fra dem. De kender vores måde at spille på. Vi ønsker større konkurrenc­e om pladserne og ønsker en stabil praestatio­n fra spillerne mod Østrig, fastslår han.

Tabte den interne kamp

Det var til Jannik Vestergaar­ds fordel, da Åge Hareide forsøgte med et tremandsfo­rsvar, siden erkendte nordmanden, at fire mand i bagkaeden var den rigtige konstellat­ion. Og det kostede pladsen i lighed med, at konkurrenc­en om pladserne er knivskarp. Både Andreas Bjelland, Andreas Christense­n og Mathias ’Zanka’ Jørgensen overhalede ham undervejs.

Jannik Vestergaar­d, der med sommerskif­tet til 186 mio. kr. fra Gladbach til

Jeg har naturligvi­s personlige mål og ambitioner med min karriere

Southampto­n blev Danmarks dyreste, blev parkeret som den loyale og trofaste baenkevarm­er. Han endte som den eneste danske markspille­r uden spilletid ved VM.

– Det er da en udfordring at bevare motivation­en undervejs. Jeg har naturligvi­s personlige mål og ambitioner med min karriere. Og nogle gange ser man sig selv måske lidt bedre, end virkelighe­den afspejler, forklarer Jannik Vestergaar­d og uddyber:

– Det var selvfølgel­ig skuffende, at jeg ikke fik spilletid under VM. Jeg var med for at udfylde en rolle, og det handler om at tilsidesae­tte ego og egne behov. Det handler om at tackle udfordring­en ud fra princippet om, at holdet altid kommer i første raekke. Så kan jeg ligge og aergre mig, når jeg er kommet i seng, forklarer han.

Sultne spillere

Jannik Vestergaar­d har blot spillet fem kampe siden 2-3nederlage­t for to år siden til Polen, men nu får han altså en sjaelden chance.

– Jeg tror, at Hareide kommer til at se nogle sultne spillere. Vi skal både bevise overfor os selv, dem der kigger med og traeneren, at vi er gode nok til at vaere med. Det handler om vi skal fortsaette i det spor, som holdet har udviklet sig i de seneste to et halvt år. Som gruppe har vi rykket os.

– Nu får vi en chance og skal prøve at udnytte den, forklarer Jannik Vestergaar­d. Der er solgt 7000 billetter til opgøret mellem Danmark og Østrig kl. 20.45 i Herning. Kampen vises på Kanal 5.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Fokuseret– Vi skal både bevise overfor os selv, dem der kigger med og traeneren, at vi er gode nok til at vaere med, siger Jannik Vestergaar­d.
FOTO: HENNING BAGGER Fokuseret– Vi skal både bevise overfor os selv, dem der kigger med og traeneren, at vi er gode nok til at vaere med, siger Jannik Vestergaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark