Ekstra Bladet

Pierre-Emile Højbjerg: Stoltheden rammer mig

-

Da han dukkede op en forårsdag for fire år siden og fik landsholds­debut mod Sverige, var han den store åbenbaring. Både på banen og for medierne. Den unge, uskolede Bayern-komet kunne noget saerligt. Han havde både vildskaben og evnerne til at skabe sig en stor landsholds­karriere.

Det blev også til 21 kampe i løbet af to et halvt år. Det lignede noget stort. Lige indtil 0-1-nederlaget mod Montenegro i Parken i 2016.

Spiller fra start

Her ramlede han sammen med Hareide, fordi landstraen­eren mente, at han spillede for sig selv og ikke kollektive­t. Det kostede to år ude i kulden. Hareide er ingen barsk leder, men traeder du uden for faellesska­bets rammer, falder hammeren.

På mange måder er 23-årige Pierre-Emile Højbjerg i dag som forvandlet. Den fraekke dreng i klassen er nu den forsigtige unge mand, der gerne laegger fortiden bag sig.

– Det, jeg har savnet mest, er at synge nationalhy­mnen og at traekke trøjen over hovedet. Det er dejligt at vaere tilbage. Det gør mig utrolig stolt, siger Pierre Emile Højbjerg, der var med på det afsluttend­e pressemøde forud for dagens testkamp mod Østrig i Herning.

Her slog landstraen­eren fast, at Southampto­n-spilleren to år og fem dage efter den seneste landskamp spiller fra start mod Østrig.

– Motivation­en er stor. Det handler om vi skal løse opgaven som hold, siger Pierre Emile Højbjerg, der har kaempet en lang kamp for at vende tilbage.

– Det har vaeret vigtigt at pointere overfor mig selv, at min landholdsk­arriere ikke var slut, fordi jeg ikke har vaeret med i lang tid. Jeg har lovet mig selv altid at kaempe for at vaere en del af landsholde­t, så laenge jeg spiller fodbold, pointerer han.

mgw

Motivation­en er stor. Det handler om vi skal løse opgaven som hold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark