Ekstra Bladet

Kan blive den bedste

-

Det er kun en testkamp Danmark spiller mod Østrig i aften. Alligevel står der lidt på spil for de marginalsp­illere, der omsider får chancen. De kan med gode praestatio­ner måske spille sig taettere på holdet. For landstraen­er Åge Hareide vil en sejr også have prestigema­essig betydning.

Efter en periode på 21 kampe uden nederlag – hele 2017 og 2018 – kan Åge Hareide med en sejr over Østrig nemlig kravle op på førsteplad­sen over de bedste landstraen­ere i nyere tid.

Mere offensivt spil

Nordmanden vil således gå forbi den nu afdøde europamest­er Richard Møller Nielsen med det historisk bedste pointsnit pr. kamp.

Fodbold er som bekendt altid et øjebliksbi­llede. Og det viser, at Åge Hareide aktuelt er nummer to på listen med 1,86 point pr. kamp, mens Richard Møller har samlet 1,89 point pr. kamp.

En dansk sejr over Østrig bringer Hareides pointsnit op på 1,90, hvilket altså bringer ham i positionen som den bedste landstraen­er i nyere tid.

Nordmanden kan altså i aften ikke bare stå som manden, der vendte skuden for dansk landsholds­fodbold og bragte holdet til en slutrunde. Han kan også stå som den bedste.

– Da jeg startede lå vi nummer 41 på FIFA-ranglisten, nu ligger vi nummer ti. Jeg synes, at vi har udviklet holdet og forsøger at spille positiv fodbold. Også mod hold, der ligger meget lavt (laes Irland).

– Vi har laert at forsvare os og gør det rigtig godt, men vi vil gerne skabe noget mere offensivt, forklarer Åge Hareide.

Han kan foreløbig se tilbage på et år, hvor Danmark har vundet fire kampe og spillet seks uafgjorte. Målscorere­n indikerer ikke ligefrem det store festfyrvae­rkeri: 8-2 i dansk favør.

mgw

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark