Ekstra Bladet

FORMEL 1 ER FOR KEDELIG

langer i et interview kraftigt udefter strukturen i Formel 1

- PATRICK THOMAS pt@eb.dk

Fernando Alonso proklamere­de i august, at han ved saesonens udgang traekker stikket på det, der må siges at vaere en glorvaerdi­g Formel 1-karriere med to verdensmes­terskaber og hele 32 løbssejre.

Siden da har spanieren vaeret garant for en kontrovers­iel udtalelse eller to, hvilket har kastet en del kritik af sig.

Det er ingen undtagelse, da han i skarpe vendinger kritiserer Formel 1. Det skriver motorsport.

AErgerlig drejning

Til mediet langer han ud efter strukturen, som, han mener, har taget en aergerlig drejning de seneste år.

– Du er nødt til at gøre sporten interessan­t igen, fortaeller han og uddyber:

– En af top seks-bilerne (Mercedes, Ferrrari og Red Bull, red.) kan starte sidst i alle løb og vil slutte i top seks og overhale nummer syv med en omgang, ligegyldig­t hvem der kører bilen.

– Vi savner støj fra V10 og V8. Vi savner strategien­s kreativite­t, de forskellig­e braendstof-belastning­er og daek-konkurrenc­en, så du går ind til søndagen med en uforudsige­lig følelse af, hvad der vil ske.

Han står ikke alene

Du er nødt til at gøre sporten interessan­t igen

Og ifølge den nuvaerende McLaren-mand står han ikke alene med den holdning.

– Jeg offentligg­jorde en video fra 2005, og jeg modtog 3000 kommentare­r, som lød: ’Det er det Formel 1, jeg blev forelsket i, og ikke den ting I har nu’, så det er ikke bare mig, som er kritisk overfor Formel 1. Det er hele verden.

Fire løb tilbage

Alonso indtager en øjeblikkel­ig tiendeplad­s, nu hvor han blot har fire Formel 1løb tilbage i Formel 1-karrieren. Hvis man skal tolke på hans seneste udtalelser, er der da heller ikke meget,

som tyder på, at at han fortrudt sit stop.

– Fra øjeblikket jeg besluttede at stoppe, er alle løb en fest, fortaeller han, inden han påpeger, at han i sin tid i Formel 1 har opnået alle sine drømme inden for den prestigefy­ldte motorsport.

Den tidligere Ferrari-kører skal i aktion igen, når USA’s grandprix løber af stablen i weekenden. Nu hvor verdensmes­terskabet til Lewis Hamilton synes afgjort, hersker der en intens kamp om at blive ’the best of the rest’.

Her ligger Kevin Magnussen ápoint med Sergio Péez og Nico Hülkenberg på en syvendepla­ds med Alonso blot et enkelt point efter.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Crash test– Fra øjeblikket jeg besluttede at stoppe, er alle løb en fest, fortaeller Fernando Alonso, der er ’ovenpå’ her.
FOTO: AP Crash test– Fra øjeblikket jeg besluttede at stoppe, er alle løb en fest, fortaeller Fernando Alonso, der er ’ovenpå’ her.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark