Ekstra Bladet

FYRER KONFETTIKA­NONEN AF EFTER IT-SALG

TDC MÅ ENDNU EN GANG TIL LOMMERNE: Køber en konkurrent, der har bevist, at det er muligt at levere varen til en attraktiv pris

- CASPER HJORTH CHRISTIAN KLOSTER HEINE JØRGENSEN kloster@eb.dk; heine@eb.dk

Recepten til rigdom virker ligetil. Opret et teleselska­b, slå dig op på et billigt produkt, og saelg butikken til en større konkurrent – typisk TDC.

Det har adskillige driftige forretning­sfolk gjort før, og i går var det bredbåndss­elskabet Hiper, der røg over disken.

– Jeg er en meget glad mand, fastslår Stig Myken, der sammen med medstifter­ne Nicolai Lamborg og Simon Skals har afhaendet Hiper og deres 47.000 kunder til netop TDC.

– Hvordan skal det fejres?

– Med konfetti-kanoner – det bruger vi meget her, og så holder vi en med fest med medarbejde­rne, lover Myken, der ikke vil prisen.

Han bliver i selskabet sammen med de to medstifter­e og begrunder salget således:

– Hvis vi skulle have mulighed for at booste forretning­en, skulle vi ud at finde nogen, der havde flere penge. Og her er TDC det helt rigtige match.

– Men hvad er garantien for, at kunderne oplever det samme Hiper om et år, når TDC nu er ejeren?

– Altså et år ud i fremtiden er svaert at spå om, uanset hvem der ejer os. Det er svaert at kommentere i dag.

Slipse-Frank

Stig kommentere Frank Rasmussen er med salgene af Telmore og Bibob foregangsm­and, når det handler til at score kassen på at drille telegigant­erne ved at skabe et billigere alternativ­t. Han blev verdensber­ømt i Danmark, da han i 1999 købte Ole Stephensen­s slips for 100.000 kroner under en tv-indsamling til fordel for Kosovo.

– Det jeg og eksempelvi­s Hiper har gjort, er at opbygge tele- og bredbåndss­elskaber, som draener TDC for vaerdi, fordi vi saelger samme ydelser som dem – bare billigere, bedre og mere effektivt, siger serieivaer­ksaetteren, der sammen med sin partner solgte Telmore til TDC for 474 mio. kr.

– Det ville koste TDC en formue at saette prisen ned. Så det er meget billigere at købe den billige konkurrent. Der er tale om en defensive opkøb, som TDC udelukkend­e gør for at undgå at stoppe kundeflugt­en.

Hul i markedet

Ligesom Frank Rasmussen har Stig Myken nu også to store salg bag sig. Tilbage i 2009 gav TDC 400 millioner for Fullrate, som Myken havde grundlagt sammen med Hiper-kollegaen Nicolai Lamborg samt Kasper Mejlgaard, Haktan Bulut og Peter Maegbaek.

– Hvad er det, du og Nicolai Lamborg kan?

– Vi har vaeret i samme branche i mange år. Det er ikke sikkert, at det var blevet en succes, hvis vi havde skiftet til f.eks. bådbyggeri. Der er ingen tvivl om, at jeg er lidt nørdet. Jeg kan forstå teknologie­r og processer og kan se muligheder, siger Stig Myken, der satsede på Hiper, fordi han kunne se, at markedet aendrede sig.

På grund af streaming og mobiltelef­oner var det ikke laengere så nødvendigt for kunderne at få både tv, telefon og internet i samme kabel, så Hiper koncentrer­ede sig om det sidste.

Tvivler på hattrick

– Der bliver født cirka 60.000 børn i Danmark om året, så der er cirka lige så mange, der flytter hjemmefra hvert år. Kunne vi gå godt fat i dem, så havde vi en forretning, siger Stig Myken, der sammen med Nicolai Thomsen har fravalgt andre forretning­sidéer, fordi de ikke kendte det pågaeldend­e marked godt nok.

– Hvorfor bliver du ved efter to store salg?

– Jeg er uddannet civilingen­iør og højhastigh­edsinterne­t interesser­er mig. Jeg synes også, det er vigtigt for Danmark, at det bliver udbredt, så personligt giver jobbet mening for mig.

– Du har solgt to gange ligesom Morten Strunge og Frank Rasmussen. Går du efter et hattrick?

– Nej, jeg har faktisk aldrig haft entreprenø­r-driften i mig. Det har aldrig vaeret et mål i sig selv at skulle saelge.chh@eb.dk;

Der er ingen tvivl om, at jeg er lidt nørdet. Jeg kan forstå teknologie­r og processer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark